Želeći prekinuti dosadašnju praksu, po kojoj je brodsko-posavski HDZ, u izborima donosio najviše, a programski i kadrovski dobivao najmanje, odlučili smo podržati predsjedničkog kandidata koji će nam pomoći u tome.

SLAVONSKI BROD – Brodski Gradski odbor HDZ-a, jučer u 19 sati, odlučio je u kom pravcu će usmjeriti svoj kadrovski kapacitet na predstojećem 15. Općem saboru stranke, koji će biti održan u nedjelju, 20. svibnja, u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, s primarnim ciljem – izbor novog vodstva stranke.

Odlučili su poduprijeti kandidaturu Tomislava Karamarka za predsjednika stranke.

Bio je to prvi ozbiljan izazov, kako novoizabranom vodstvu ovdašnje najjače političke stranke tako i njihovu čelniku,Peri Ćosiću. Bio je to prvi ozbiljan ispit njihove političke mudrosti i operativne pronicljivosti. Naime, stranačka izborna pravila su tako koncipirana da i najkvalitetnije organizacije i najkvalitetniji kadrovi, nakon sabora, mogu biti gubitnici i obrnuto. Lako se može dogoditi da loše organizacije i loši kadrovi, ničim zasluženo, zauzmu liderska mjesta u stranci.

– Želeći prekinuti dosadašnju praksu, po kojoj je brodsko-posavski HDZ, u izborima donosio najviše, a programski i kadrovski dobivao najmanje, odlučili smo podržati predsjedničkog kandidata koji će nam pomoći u tome. Tomislav Karamarko i njegov izborni stožer, želeći demonstrirati potporu našim zahtjevima, predložili su neka kandidiramo jednog svog člana u predsjedništvo stranke, a jednog u Središnji odbor (koji ima 25 članova) i tako nadziremo provođenje naših zahtjeva, kazao nam je lider brodsko-posavskog HDZ-a Pero Ćosić.

Na naš upit – koji su ti ljudi? Ćosić je odgovorio – Mene žele u svom timu za člana Predsjedništva, a tko će bit član Središnjeg odbora, odlučit će Županijski odbor do 19. svibnja.

Saznavši kako će Vukovarsko-srijemski župan, Božo Galić, bit kandidat za dopredsjednika Tomislavu Karamarku, upitali smo brodsko-posavskog župana, Danijela Marušića – koga on podržava u ovim izborima?

– Ja nemam svog favorita, niti se sam želim kandidirati za bilo koju funkciju, kako u stranci tako i izvan nje. Postupit ću onako kako odluči Županijski odbor stranke, kazao je Marušić.

Komentari
Prethodni članakSunčani novogradiški trg prepun sadržajima
Sljedeći članakNogometni klub Mladost Cernik