U Brodsko-posavskoj županiji potvrđen je prvi oboljeli od koronavirusa, muškarac od 40-tak godina koji je došao iz Austrije i smješten je u izolaciju bolnice u Slavonskom Brodu, rekao je u utorak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković.

Oboljeli muškarac je s područja Nove Gradiške, a za sada nitko iz njegove uže sredine ne pokazuje simptome bolesti, dodao je Bošnjaković, na izvanrednoj konferenciji brodsko-posavskog županijskog Stožera Civilne zaštite.

“Pacijent ima blagu kliničku sliku. Njegov smještaj odrađen je po predviđenom protokolu tako da je direktno smješten u izolaciju Opće bolnice u Slavonskom Brodu”, rekao je Stjepan Samardžić, ravnatelj slavonskobrodske bolnice.

Ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković naglasio je da je pacijent postupio vrlo savjesno, što je do sada rezultiralo i činjenicom kako kod članova njegove obitelji nema simptoma bolesti.

“Pacijent je u četvrtak došao iz Austrije, gdje je bio u kontaktu s drugom stranom osobom koja je imala simptome, a testirana je u nekoj od stranih država. Po dolasku kući pacijent je bio u samoizolaciji do nedjelje, kada se javio liječniku”, istaknuo je Cvitković.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Internet 

Komentari