Nakon svečanosti sklapanja ugovora o dodjeli potpora poljoprivrednicima s područja Brodsko-posavske županije, u četvrtak, 15. srpnja u Velikoj vijećnici Županijske uprave potpisani su  ugovori o dodjeli potpora male vrijednosti poduzetnicima Brodsko-posavske županije .
Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu potpora sukladno Programu dodjele potpora male vrijednosti poduzetnicima Brodsko-posavske županije u 2021. godini, za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja poduzetnika Brodsko-posavske županije dodjeljene su potpore male vrijednosti u ukupnom iznosu od 1.028.545,49 kuna.
Ugovore s 57 korisnika potpora u ime Brodsko-posavske županije potpisao je župan dr.sc Danijel Marušić.
– Cilj Javnog poziva bio je poticanje rasta i razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, tehnološko unapređenje i jačanje konkurentnosti poduzetnika na području Brodsko-posavske županije, a prijavitelji su mogli biti svi subjekti malog gospodarstva, odnosno, fizičke i pravne osobe koje samostalno i trajno obavljaju dopuštene djelatnosti radi ostvarivanja dobiti odnosno dohotka na tržištu, utvrđene prema kriterijima propisanim Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva.
Potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja poduzetnika podrazumijeva unutrašnje uređenje poslovnog prostora, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, pregled i ispitivanje radne opreme, instalacija i uvjeta u radnom okolišu, edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika te marketinške aktivnosti.
Intenzitet potpore označava udio sredstava s kojim davatelj potpore sudjeluje u financiranju predloženog Projekta i može dosegnuti do maksimalno 50% prihvatljivih troškova s tim da najviši iznos pojedinačne potpore može iznositi 50.000,00 kuna za korisnike potpore čija je osnovna djelatnost i izvršeno ulaganje u prerađivačku industriju.
Do maksimalno 50% prihvatljivih troškova, s tim da najviši iznos pojedinačne potpore iznosi 25.000,00 kuna, intezitet je potpora za korisnike čija je osnovna djelatnost i izvršeno ulaganje u ostale djelatnosti – kaže župan Marušić.
Komentari
Prethodni članakOdlagalište d.o.o.: obavijest za mještane općine G. Bogićevci i Dragalić
Sljedeći članak„Ljetno putovanje kroz knjižnicu“: Još jedna odlična radionica za djecu u Gradskoj knjižnici