Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza natjecanja, a u Brodsko-posavskoj županiji odigrana je županijska završnica. Nakon kvalikcijskih turnira Coca Cola Cupa, koji su održani po gradovima: Garčinu, Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški I Oriovcu održan završni turnir za Brodsko-posavsku županiju na kojem su sudjelovali gradski pobjednici u kategorijama 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Svjedočili smo zanimljivim i uzbudljivim utakmicama, vidjeli smo mnogo lijepih poteza mladih igrača, a nogometaši su se istaknuli fair play i korektnim utakmicama. U uzrastu 2008. godište i mlađi boje svoje županije predstavljat će ekipe Boletovi pjetlovi i Bezimeni, dok će u godištu 2006. i mlađi u Zagrebu na regionalnoj završnici zaigrati ekipa Protisak i NK Sloga Unitas NG.

Već petu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa. A u Slavonskom Brodu u ženskoj kategoriji 2008. godište i mlađi najbolje ekipe su ŽNK Marsonija i ŽNK Sloga koje će na regionalnoj završnici braniti boje svoje županije.

Najbolje ekipe Brodsko-posavske županije će sudjelovati na regionalnoj završnici koja je na rasporedu 22. lipnja na nogometnim terenima SRC Klasje u Slavonskom Brodu gdje će se natjecati s najboljim ekipama iz Osječko-baranjske, Požeško-slavonske I Vukovarsko-srijemske županije.
Pobjednici regionalnih turnira osigurat će plasman na državnu završnicu u Rijeku krajem srpnja, gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađe kod djevojaka. Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već jedanaestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od siječnja do lipnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder joy turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci FIDE turni u šahu, PAKET24 cup u tenisu, odbojka na pijesku, stolni tenis, graničar i atletika) i 29 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Rijeci, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

Komentari
Prethodni članakUčenici Elektrotehničke i ekonomske škole sudjelovali na kreativnom natječaju “Pametna rješenja za svijet bez prepreka”
Sljedeći članakNepoznate osobe ušle u obiteljsku kuću na području općine Cernik i otuđile novac