Najbolji način za borbu protiv globalnog zagrijavanja jest sadnja drveća, zbog čega je pokrenuta akcija „Zasadi drvo, ne budi panj“, koja se kolektivno obilježava u Hrvatskoj od 25. do 27. listopada. Danas se u akciju uključio i Grad Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem i zamjenicom Ivanom Trupina.

Nakon što su jučer naši školarci dali svoj doprinos u akciji “Zasadi drvo, ne budi panj”, danas su se akciji priključili brojni novogradiški volonteri od mladih do onih starijih koji su sadili drveća na 3 lokacije. 

Tako su vrijedni Novogradiščani sadili drveće na sljedeće 3 lokacije: Športsko rekreacijski centar “Slavča”, Športsko rekreacijski centar “Ivo Petranović” i Športsko rekreacijski centar “Ljupina”. Sadnice i alat potreban za sadnju pripremila je tvrtka EKO KONG , a posađeno je oko stotinjak sadnica.

-“Danas smo posadili jako puno stabala i naš zeleni grad učinili još zelenijim. Ovom akcijom učimo naše najmanje o važnosti drveća, vodimo brigu o okolišu, o prirodi, a to ima utjecaj i na naše zdravlje. Osim toga doprinijeti će i ljepšem izgledu grada.” – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić

U akciji sadnje drveća sudjelovao je i Rotary klub Nova Gradiška, koji je uz to i donirao 50 majica s logom akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“. Predsjednica kluba Dubravka Klobučar naglasila je važnost prenošenja svijesti mladima o važnosti drveća:

-“Sve dakle počinje od djece, od najmanje vrtićke dobi pa nadalje. Ovo je jedan dobar korak za naše mlade i tinejdžere da shvate važnost ekološkog problema u svijetu i koliko je važno rano djelovati, zasaditi drvo jer treba jako puno godina kad se jedno drvo sruši da naraste novo.”

Komentari