Među dobitnicima najviših gradskih priznanja ove se godine našao i naš mladi sugrađanin, Matej Houdek, zaposlenik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. Dobitnik je Medalje Grada, za iskazanu plemenitost, humanost i skrb prema osobi s posebnim potrebama.

Matej Houdek profesionalni je vatrogasac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Nova Gradiška.

Osim što je savjestan i privržen svom pozivu, razlog za dodjelu ovog vrijednog gradskog priznanja njegovo je nesebično zalaganje i briga o osobi s posebnim potrebama. Naime, već nekoliko godina druži se i pomaže u svakodnevnim obvezama mladiću s Downov sindromom, Adrijanu Szabo.

Zahvaljujući njegovu nesebičnom zalaganju i angažmanu, Adrijan je jako napredovao u socijalizaciji i komunikaciji. Malo je mladih ljudi koji su spremni svoje slobodno vrijeme posvetiti pomaganju drugima, Matej Houdek svijetli je primjer kako valja živjeti i pomagati osobama u potrebi.

Prilika je ovo da zastanemo i zamislimo se.

Jeste li vi ovoga Božića učinili neko dobro djelo, uputili nekome toplu riječ, osmijeh, poljubac… Ako niste, prilika je to da odmah učinite, a možda ovakve plemenite stvari poput ovog mladića, činite tijekom cijele godine.

Komentari
Prethodni članakYakka i prijatelji svome gradu: večeras koncert “Sretan Božić i Nova Gradiška”
Sljedeći članakOdigrano je 4.i 5. kolo u prvom krugu zimske malonogometne lige “Nova Gradiška