Sezonsko voće i povrće ima veliku prednost jer ne mora putovati tisuće kilometara do naših stolova, kao što je to slučaj s uvoznim namirnicama. Zbog kraćeg puta od polja do tanjura, ono zadržava više svježine, okusa i nutritivnih vrijednosti. Osim toga, manje su šanse da će biti tretirano konzervansima ili drugim kemikalijama koje se često koriste kako bi uvozno voće i povrće preživjelo dug transport. Birajući sezonske, lokalne proizvode, uživamo u kvalitetnijoj hrani, punoj okusa i mirisa, ali i podržavamo održivu i zdraviju prehranu.

Trudimo se i da ponuda bude što bolja pa osim polutvrdog kuhanog sira i škripavca imamo i sireve obogaćene raznim okusima i dodacima, kažu nam prodavačice.

Rasade rajčice, paprike, tikvica, krastavaca, začinskog bilja tražene su više nego ikad. Iskusni prodavači strpljivo dijele savjete, a vrtlari i entuzijasti pomno biraju ono što će uskoro rasti u njihovim vrtovima i na balkonima. Tržnica vrvi sezonskim voćem i povrćem, ali i mesom, ribom, jajima te mliječnim proizvodima. Svježi sir i vrhnje nenadmašna su delicija, naročito za doručak.

 

 

Komentari
Prethodni članakObavijest o dezinsekciji komaraca na području Općine Rešetari
Sljedeći članakNovogradiške frizerke na još jednoj edukaciji