Veličanstveni koncert večeras su u Novoj Gradiški održali članovi klape “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarnice, tamburaški orkestar Hrvatske radio televizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda i poznata estradna zvijezda Mate Bulić.

Nekoliko tisuća posjetitelja okupilo se na središnjem gradskom trgu kako bi se svi zajedno još jednom prisjetili veličanstvene vojno redarstvene operacije “Bljesak” kojom je oslobođen zapadni dio Slavonije te svih poginulih i ranjenih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Sjeća se Nova Gradiška tih slavnih dana naše povijesti, sjeća se onoga što se ne smije zaboraviti.

Nakon natjecanja u kuhanju čobanca, tzv. “Čobanijade” koja je okupila 25 ekipa s područja grada i šireg novogradiškog kraja, svečanost je nastavljena koncertom i pjesmom.

Nizali su se nezaboravni hitovi o Domovini, zajedništvu, našoj ravnici uz poznate skladbe navedenih izvođača.

Svečanost je svojim dolaskom uveličao ministar branitelja Tomo Medved i pozdravio sve okupljene posjetitelje:

– Neizmjerno sam sretan što sam danas u Novoj Gradiški. Sve ovo što se događa odličan je uvod u obilježavanje vojno redarstvene operacije “Bljesak”. Sutra ćemo svi biti u Okučanima, cijeli državni vrh sa svojim braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, svim domoljubima.

23 godine poslije… sjećamo se kao da je bilo jučer. Taj entuzijazam je i danas prisutan i na nama je da tu ljubav prema Domovini, zajedništvo i snagu prenosimo na buduće naraštaje. Neizmjerno sam sretan što ćemo sutra otkriti spomen obilježje dostojno vojno redarstvenoj operaciji “Bljesak”.

51 kocka kristalne vedrine, svaka od njih simbolizira dušu jednog od branitelja poginulog u vojno redarstvenoj operaciji “Bljesak”. Prilika je ovo da se međusobno ohrabrimo i osnažimo, uputimo poruke prijateljstva i nastavimo izgrađivati ovu zemlju na idealima koje su živjeli naši hrvatski branitelji – rekao je ministar.

Riječi pozdrava okupljenim posjetiteljima uputili su i gradonačelnik Vinko Grgić te župan Danijel Marušić:

– Dani su ovo koji se ne zaboravljaju, dani su ovo kojih se trebamo sjećati i očuvati dignitet Domovinskog rata i hrvatskih branitelja – istaknuli su.

U čast 23. obljetnice vojno redarstvene operacije “Bljesak” puštena je u rad i fontana na kružnom toku kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakUz 23. obljetnicu vojno redarstvene operacije “Bljesak” druga po redu “Čobanijada” / foto
Sljedeći članakOdržane treće Male vatrogasne igre