Školsko zvono zazvonilo je za kraj i u gradskoj Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, a učenici i nastavnici su na, više nego zasluženom, odmoru. Kako ističe ravnateljica Blagica Pečnjak, mirno mogu „zatvoriti” još jednu stranicu školske godine:

– Uvijek ima problema i stvari koje obilježe školsku godinu, tako smo prošle godine izgubili jedno dijete i to nam je bilo najbolnije, a sve drugo je bilo uobičajeno, s manje ili više oscilacija.

Započeli smo s 481 učenikom, a završili s 477 učenika. Zakon propisuje 175 nastavnih radnih dana, ova je školska godina završila sa 180 radnih dana i svi su planovi ostvareni. Sudjelovali smo na nizu natjecanja, ukupno 128 učenika je sudjelovalo na nesportskim natjecanjima, a u sportskim natjecanjima ni ne znam brojčano koliko ih je sudjelovalo u sedam kategorija.

Ove smo godine ponovno bili domaćin županijskog natjecanja iz biologije kojemu je ova škola domaćin iz sedamdesetih godina. Bili smo pozvani na sedam županijskih i dva državna natjecanja. Djevojčica Tena Šimić s mentorom Dinkom Šimićem pozvana je na državno natjecanje iz fizike.

U sportskom dijelu Dora Švaić, Iris Brkanac, Mia Kuštrin i Nola Babić išle su na državno natjecanje u krosu i pod mentorstvom Marine Holende osvojile 14. mjesto.

Sudjelovali smo u nizu natjecanja koja nisu u programu Agencije za odgoj i obrazovanje, poput „Klokan bez granica”, „Dabar”, prvi smo puta sudjelovali na natjecanju pod nazivom „Koliko poznajete Hrvatski sabor”. Prošle smo godine prvi puta sudjelovali na natjecanju „Digitalni učenički inkubator”.

Kolegica Marina Potkonjak tada je s djecom razvila aplikaciju za pomoć u učenju i školi osigurala prvo mjesto, a ove je godine tu tradiciju, uz pomoć učenica, nastavila kolegica Marija Benić s aplikacijom „Digitalna mama”. Osvojile su treće mjesto u konkurenciji 351 prijavljenog projekta. To su lijepe vijesti i uspjesi.

Djevojčica Matija Radošić pohvaljena je na Državnom literarnom natječaju pod nazivom „Bajkovita priča”. Postali smo eTwining škola i to zahvaljujući našim učiteljicama stranog jezika Kristini Strinavić i Andrei Akmačić tako da naša djeca jednom tjedno razgovaraju s učenicima iz Grčke, Turske…

Jedna naša djevojčica sudjelovala je na eko nagradnom natječaju i privrijedila nam godišnju zalihu sapuna za školu. Imali smo deset najosmaša, učenika koji su cijelu osnovnu školu završili s odličnim uspjehom: Tena Šimić, Viktor Babić, Petar Cindrić, Luka ŠevčikStipe Petrović, Roko Kolak, Dorijan Butina, Nadan Capan, Matija Maras i  Matija Medenica.

I ove smo godine sudjelovali u akciji prikupljanja starog papira i bili najbolji u svojoj kategoriji te osvojili sredstva s kojima smo obnovili opremu u informatičkoj učionici – kaže ravnateljica Pečnjak.

Putovanja, projekti, obnovljena škola u Sičicama

– 31. srpnja završava naš drugi Erasmus projekt, ugostili smo učenike i njihove učitelje iz Grčke, a potom su naši učenici išli u Poljsku. Nastojimo surađivati s lokalnom zajednicom i sudjelovati na raznim događanjima. Što se tiče uspjeha na kraju godine, jedna je učenica u prvom razredu upućena na ponavljanje godine, to nam se dosada nije dogodilo. Nismo imali neocijenjenih učenika, a na dopunski rad je upućeno 17 učenika. Na kraju tog dopunskog rada, njih sedam se upućuje na jesenski rok i nadamo se da će se to ispraviti. Obavili smo i sve ekskurzije, zaživio je i projekt besplatnih školskih obroka. Doista smo se potrudili da djeci omogućimo kvalitetan obrok.

Od materijalnih uvjeta htjela bih istaknuti da je naša Područna škola u Sičicama obnovljena, uloženo je oko 53 tisuća eura i sada je to jedan lijep prostor. Dobro smo popunjeni i s kadrovima, sada se idemo odmoriti, a onda zdušno krenuti u novu školsku godinu. Djeci savjetujem, neka se odmore, kupaju, uživaju, što manje vremena provode na mobitelima kako bi bili spremni za još jednu školsku avanturu – zaključila je ravnateljica Blagica Pečnjak.

Komentari
Prethodni članakKako do novca uz pomoć zlata?
Sljedeći članakIstraživanje EU: Što najviše brine Hrvate?