Nova Gradiška ima dugu tradiciju bicikliranja i promocije biciklizma. Osim velikom broja biciklista pojedinaca, pedesetak njih okupljeno je u Biciklističkom klubu Psunj čiji su članovi 9. veljače 2023. održali svoju godišnju i izbornu skupštinu.

Nova gradska vijećnica bila je mjesto prezentacije prošlogodišnjih aktivnosti i najave ovogodišnjih. Za predsjednika je potvrđen, prošle godine izabrani, Ivan Smoljanac, za tajnika Igor Vrbanić kao i članovi upravnoga odbora. Klub se financira sredstvima godišnje članarine te donacijama lokalnih poduzetnika. Članovi kluba iskazuju različite afinitete vožnje – brdski ili cestovni biciklizam, a osim samostalnih bicikliranja, posjećuju i velike biciklijade diljem Hrvatske. Ne nedostaje suradnje s drugim udrugama i sportašima, a posebno s Hrvatskim planinarskim društvom Strmac i HGSS Stanicom Slavonski Brod. Tako su zajedničkim snagama u travnju organizirali biciklijadu za građanstvo, promovirajući biciklizam i sportsko penjanje na Strmcu. Uz pomoć Općine Vrbje, a u suradnji s Flying disc klubom, u svibnju su realizirali vožnju do Doline – stotinjak sudionika spojilo je biciklizam i flying disc. U lipnju se vozilo i obilazilo lokalne vinogradare. Rujan je bio rezerviran za posjet šumi Prašnik, a odazvalo se pedesetak građana sa svojim biciklima. Članovi svake godine vožnjom ispraćaju makedonske kolege koji voze u čast Toše Proeskoga. Posebno ističu brigu za najmlađe organizirajući edukacije u suradnji s HAK-om.

I ovom prilikom pozivaju nove članove da im se pridruže i u ovogodišnjim aktivnostima. Najavljuju tradicionalno bicikliranje na Strmac, zatim do Doline, uspone na Brezovo polje, a važno je istaknuti da članovi mogu koristiti i klupski električni bicikl. Tu je i posjet Muškom bunaru, bike trka u parku namijenjena djeci te niz drugih aktivnosti koje će ponoviti i ove godine uz organiziranje novih, a ponosno jureći u svojim zelenim majicama.

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo: U subotu XXIV. križni put mladih Požeške biskupije
Sljedeći članakDanas je Svjetski Dan radija