Požeški biskup Antun Škvorčević, 20. travnja 2021. u župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju predvodio je večernje euharistijsko slavlje i krstio dječaka Lea, jedanaesto dijete roditelja Dalibora i Magdalene Mihić. Na početku slavlja kazao je nazočnima da ih je u uskrsnoj radosti pozdravio riječima: »Mir vama!«, koje nisu samo želja nego stvarnost uskrslog Gospodina. Mir je punina života, i uskrsli Gospodin želi drugovati s nama upravo zato da bi nas njome obdario, ustvrdio je biskup. Istaknuo je kako dionici te punine postajemo po svetom krštenju i drugim sakramentima, a konačne njezine ostvarenosti u vječnosti. Izrazio je radost što upravo u uskrsnom vremenu može posjetiti župu Zapolje u tako važnoj prigodi kao što je rođenje novog čovjeka, jedanaestog djeteta u obitelji Mihić. Rekao je da rado dolazi u župe krstiti peto i dalje dijete u obiteljima, kako bi iskazao poštovanje roditeljima takve djece. Naglasio je kako je najveći događaj u Hrvatskoj kad se rodi novi čovjek, jer je tu Bog na djelu i jer se radi o ljudskom opredjeljenju za život. Pred svakim novim životom stojimo zadivljeni i zahvalni, te ga u krštenju povjeravamo Isusu Kristu da ga on privede punini.

Na koncu svete mise biskup je roditeljima Mihić čestitao najprije njihovo jedanaesto rođeno a sada u krštenju preporođeno dijete. Čestitku je uputio i drugim članovima ove brojne obitelji, kao i župljanima zapoljske župe na čelu sa župnikom fra Josipom Šoštarićem jer je krštenjem maloga Lea ona obogaćena ne samo brojčano, nego i milosno. Pozvao je nazočne da poštuju roditelje koji se opredjeljuju za brojnu djecu, jer su oni u službi osobitog dostojanstva naše Hrvatske domovine. Zahvalio im je za sve dobro što ga čine za svoju župu u suradnji s novim župnikom fra Josipom. Nakon svete mise biskup se susreo s članovima obitelji Mihić, zanimao se za život u njihovoj velikoj obitelji, koja ove godine ima dvoje krizmanika i jednog prvopričesnika. Djeci je udijelio darove a roditeljima uručio novčani prilog Požeške biskupije.

Izvor: Požeška biskupija

 

 

Komentari
Prethodni članakBRINU I O UMIROVLJENICIMA: U tijeku obnova općinske zgrade i prostor Udruge umirovljenika u Starom Petrovom Selu
Sljedeći članakDan planeta Zemlje 2021. – U vrtlogu pandemije: Koliko smo odgovorni prema prirodi?