U subotu, 25. veljače, u Bilom Brigu je održana 62. godišnja i izborna skupština DVD-a.

Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne, goste i domaće vatrogasce pozdravio je predsjednik bilobriškog DVD-a, Vlado Ivanišević. Među gostima su bili i predsjednik Općinskog vijeća Nove Kapele, Ante Žagrić, zatim predsjednik novokapelačke Vatrogasne zajednice općine, Ivan Prpić,

Predsjednik Mjesnog odbora Bili Brig, Luka Đikić, predsjednik bilobriške udruge Dubovac, Zlatko Potočki, zatim predstavnici Lovačke udruge Babja Gora i drugi gosti te predstavnici vatrogasnih društava s kojima DVD Bili Brig tradicionalno dobro surađuje: DVD Lužani, Nova Kapela-Batrina, Magić Mala , Seoce , Živike – Pričac, Vrbova , Komarnica , Štivica i drugi. 

Iz podnesenih izvješća vidjelo se koliko je društvo vrijedno, u okviru svojih mogućnosti, radilo. To su potvrdili i gosti skupa u svojima obraćanjima. Razgovaralo se i o programu rada za ovu godinu, a budući da je skupština bila izborna, birano je novo vodstvo društva. Predsjednik DVD-a Bili Brig sada je Antun Novačić, zamjenik predsjednika Josip Štivić, zapovjednik Ivica Smolić, njegov zamjenik Vlado Ivanišević, tajnik Valentino Štivić, a blagajnik Luka Đikić.

Na skupštini su dodijeljenje Spomenice za 20 godina aktivnog rada u društvu, a primili su ih Vlado Ivanišević, Darko Raguž, Damir Šajfar, Ivica Čuturić, Ivica Strmotić i Josip Keser, a za 40 godina nesebičnog rada u vatrogasnom društvu Spomenicu je dobio  Ivan Dročić.

Priznanje  Vatrogasni veteran   dodijeljeno je Josipu Rožiću. Sva priznanja zaslužnima je predao predsjednik VZO Nova Kapela, Ivan Prpić.

 

Autor: Višnja Mikić

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakDoniraj.org – novi portal za pomoć lokalnim udrugama
Sljedeći članakCrveni križ Brodsko posavske županije: Mato Modrić ponovno izabran za predsjednika