Članovi Moto kluba  „4. Gardijska-Split“, koji obilježava utemeljenje ratne postrojbe 4. gardijske brigade, i ove godine su pohodili Novu Gradišku u tradicionalnoj aktivnosti pod nazivom „30 krunica za 30 godina“ SPLIT-VUKOVAR-SPLIT.

Aktivnosti obuhvaćaju povezivanje juga i istoka domovine i to posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju hrvatsku povijest, članovi MK „4.Gardijska-Split“ voze na relaciji od Splita do Vukovara, te kroz niz hrvatskih gradova gdje u mjestima koja su stradala u Domovinskom ratu polože ukupno 30  krunica.

Na dolasku im se zahvalio koordinator braniteljskih udruga pri gradu Nova Gradiška Vlatko Greiner, te su zapalili svijeće na centralnom spomeniku hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

-” To su naša braća po oružju, svake godine staju u Novoj Gradiški, prenoće ovdje a mi se potrudimo biti odlični domaćini. Važno je da ljudi vide povezanost, da prašina ne prekrije spomenike. Prije mjesec dana naši dečki iz 3. gardijske brigade su bili u Škabrnji pa su dečki iz 4. gardijske bili njima domaćini, njegujemo prijateljstva za cijeli život. Zbog epidemije se situacija promijenila i nećemo moći pripremiti grahijadu kao svake godine pred proslavu VRO Bljesak. Ništa nas ne može spriječiti da takve akcije obilježimo na jedan dostojanstven način,” – izjavio je Greiner.

Voditelj karavane branitelj Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba “4. Gardijska brigada” kaže kako prave krug oko Hrvatske u sklopu 30.krunice.

-” Ideja je proći spomenike Domovinskoga rata, pa tako i ovdje u Novoj Gradiški. Krunica simbolizira branitelje, i njima obilježavamo godišnjicu naše brigade. Karavana je za gardijske brigade s kojima smo povezani. Imamo i goste iz Petrinje, veterane Slavonije i Baranje, Moto klub Vinkovci, svi naši dragi prijatelji.”

Komentari
Prethodni članakObilježavanje 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak
Sljedeći članakGO SDP Nova Gradiška: Prije predaje prikupljenih potpisa održana press konferencija