Biciklisti iz Kavadaraca, Kruševa i Skopja nastavljaju tradiciju, tako su se i ove godine zaputili na 1000 km dug put od Nove Gradiške do Kruševa, a isti se vozi u spomen na lik i djelo prerano preminulog pjevača Toše Proeskog, koji je svojim glasom i porukama povezao ljude u cijeloj regiji. Iako nažalost Toše više nije s nama, njegove poruke ljubavi i mira šire se i dalje. Cilj klubova je suradnju i prijateljstvo održavati i narednih godina kako bi postala tradicionalna te dodatno učvrstila veze između Nove Gradiške i Makedonije.

Tradicija traje još od 2018. i kako ističu nemaju je namjeru prekidati dok god budu mogli voziti. Put od Nove Gradiške do Kruševa podijeljen je u 6 dana. Prva etapa im je do Vinkovaca gdje će prenoćiti, a zatim nastavljaju put do Beograda. U narednim danima voze dalje kroz Srbiju i Makedoniju do odredišta u Kruševu. Ukupno će voziti 1000 km.

Bicikliste iz Makedonije ugostili su članovi biciklističkog kluba Psunj i predstavnici Grada Nova Gradiška, te su nakon svečanog ručka nastavali druženje. Također su gosti iz Makedonije uputili izaslanstvu Grada Nova Gradiška i članovima BK PSUNJ poziv za posjetu gradu Kruševu, koji je prihvaćen na obostrano zadovoljstvo, ističu iz BK Psunj.

Posebna zahvala ide Gradu Nova Gradiška, koji je bio domaćin ručka te je osigurao smještaj za bicikliste. Zahvala je upućena i predstavnicima BK PSUNJ Nova Gradiška te donatorima EMPWR Nova Gradiška, Bošnjak beer & gin, KRAJAČIĆ servis i trgovina, DEA COFFEE Nova Gradiška.

Do sljedećeg susreta upućeni su pozdravi i sretan put do Kruševa.

Komentari
Prethodni članakProknjižiMe by Mirela Relković: Poreza reforma 2024
Sljedeći članakU Novoj Gradiški obilježen rad Ivana Filipovića: Želio je ravnopravnost učiteljica i učitelja