Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima početkom školske godine organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om“. Akciji su se i ove godini pridružili Autoklub Nova Gradiška, Policijska postaja Nova Gradiška, obje novogradiške osnovne škole i Dječji vrtić “Nova Gradiška”. Već 12 godinu za redom održana je popularna Biciklijada na prometnom poligonu kod HAK-a. Djeci sudionicima akcije uručeni su prigodni darovi, poklon paketi organizatora.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih “novih sudionika u prometu” po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost. Prometno-edukativna akcija “Sigurno u školu s HAK-om“ organizira se u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine, a ni Novogradiščani ne zaostaju u organizaciji.

Čast službenog otvorenja pripala je ove godine aktualnom brodsko – posavskom županu Danijelu Marušiću, a okupljene je u ime PP Nova Gradiška pozdravio i Dražen Vlaović, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu. U ime organizatora obratila se Sanja Markolović,  voditeljica članstva HAK-a NG, te svima poželjela dobrodošlicu na ovu hvale vrijednu manifestaciju. Zahvalila je svim suorganizatorima, a posebno volonterima iz Biciklističkog kluba “Psunj” Nova Gradiška i Oldtimer kluba koji su ove godine pomogli u organizaciji. Biciklijada je upotpunjena izložbom vozila i bicikala na prometnom vježbalištu HAK-a, a ove godine sakako je zanimljivost da je poligon za vožnju biciklima bio organiziran do detalja. Naime djecu bicikliste su pratili članovi Biciklističkog kluba koji su u praksi pokazali kako se ispravno kretati biciklom u prometu, a polignom su se kretala vozila i pješaci kako bi djeca stekla bolju predodžbu stvarnog prometa.

no images were found

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo – Davor : biciklijada i izlet za pamćenje / Foto
Sljedeći članakNa području Općine Nova Kapela produženi javni radovi, zaposleno još 15 djelatnika