Zajednica je radom počela prije 10 godina. Sedmoro prvih članova sastalo se s tadašnjim župnikom, mr Pericom Matanovićem koji ih je usmjerio kako čitati „knjigu nad knjigama“ – Bibliju i kako rasti u vjeri. Broj članova zajednice danas kreće se između 10 i 15 članova. Sastaju se utorkom nakon svete mise, u zimskom periodu u 18.30 sati, a ljeti sat kasnije. Sastancima povremeno budu nazočni đakoni u župi, a najupornijni, koji su ih pratili za vrijeme đakonata u Novoj Gradiški bili su Mario Matijević, Mario Mazanik, Marko Čubelić i Dejan Ilić, kao i svi kapelani kad im je vrijeme to dozvoljavalo. Članovi zajednice zahvalni su i sadašnjem župniku, Branku Gelemanoviću, koji prati i podržava njihov rad.

Na 20. susret zajednice došlo im je petoro prijatelja iz Biblijske zajednice u Velikoj Gorici, a svoj 210. susret zajednica je održala upravo u Velikoj Gorici, kamo je išla sa župnikom Matanovićem. Do sredine lipnja ove godine novogradiška biblijska zajednica održala je ukupno 340 susreta

Pročitali su u cijelosti Novi zavjet. Stari zavjet čitali su parcijalno, a u cijelosti Knjigu Postanka, Knjigu Izlaska, Knjigu proroka Izaije, Knjigu o Esteri i Knjigu Otkrivenja.

Skoro četiri godine uspješno su pripremali uvodna čitanja za velike svete Mise. Vodili su duhovsko bdijenje šest godina, a posebno dojmljivo, ističu, bilo je ovogodišnje. Sudjelovali su u svim bdijenjima Velikog petka i svim Biblijskim bdijenjima u župi. Nekoliko članova uključilo se i u Biblijsko bdijenje u župi sv Vida u Okučanima.

Susrete prvih šest mjeseci u godini redovito zaključuju zavjetnim hodočašćem na Gospino polje iznad Bilog Briga u župi Vrbova, što su učinili i proteklog tjedna. Tako su, uz drevni Gospin lik, na mjestu gdje je marijanska pobožnost prisutna od 13.st. započeli svoj ljetni predah.

Autor: Višnja Mikić

 

Komentari
Prethodni članakTeška prometna nesreća kod ulaza u Okučane
Sljedeći članakPozor: I dalje zatvorena cesta između Vrbja i Bodovaljaca