U tijeku je projekt „Centar za informiranje, savjetovanje i pravnu zaštitu”, koji financira Ministarstvo pravosuđa.

Žitelji manjih mjesta s područja Brodsko-posavske županije, po besplatnu pravnu pomoć i savjete više ne moraju odlaziti u Slavonski Brod koji je mnogima podosta udaljen od prebivališta te im putovanje do njega predstavlja prepreku – financijsku ili neke druge vrste.

Besplatna pravna pomoć bit će, prvenstveno, pružena u predmetima koji se odnose na ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi, zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, obiteljskog prava, radnog odnosa, vlasničkih odnosa, stambenog zbrinjavanja unutar i izvan područja posebne državne skrbi te osobnih stanja građana. Odvjetnica će žitelje Općine pokušati savjetovati i kako se zaštititi od sklapanja prijevarnih ugovora te uključenosti u ovršni postupak.

Podsjetimo, spomenuti Projekt podrazumijeva da će do kraja ove godine osjetljive društvene skupine imati primanu pravnu pomoć kroz savjetovalište u centru Slavonskog Broda, ali i putem mobilnih posjeta stručnjaka na jedanaest lokacija u Brodsko-posavskoj i susjednoj Požeško-slavonskoj županiji.

Tako će mještani Okučana, Dragalića, Starog Petrovog Sela, također imati priliku zatražiti i uživo dobiti korisne pravne savjete, bez dolaska u udaljeni grad ili, čak, sjedište susjedne županije.

Izvor: Sbplus

Komentari