Mladi novogradiški pjevač, glazbenik i tekstopisac Bernard Kumić-Berny nakon izdavanja mega popularnog hita „Udala se nikad nije“ odnedavno se može svrstati rame uz rame s najuspješnijim hrvatskim glazbenicima s obzirom da je spot za pjesmu pregledan na servisu YouTube više od milijun puta.

Ono što je postigao Berny u 23. godini života može se pohvaliti samo nekoliko glazbenika i pjevača u Hrvatskoj. Naime, s pjesmom „Udala se nikad nije“ može se svrstati među najuspješnije hrvatske pjevače. Video spot za spomenutu pjesmu pregledan je na YouTube servisu u trenutku pisanja ovog članka 1.018.744 puta što je pošlo za rukom, među Slavoncima, samo dečkima iz Slavonia banda, a u Hrvatskoj se s time može pohvaliti samo nekolicina njih.

Zabavna i plesna melodija, popularna tematika i zvuci tamburice u kombinaciji s modernom glazbom zasigurno su recept koji privlači mnogobrojne slušatelje koji su ovu pjesmu poslušali ili pogledali na popularnom internetskom video servisu. Uz Bernya u pjesmi s reperskim dionicama sudjeluje i Taz Soldo, dok je video sniman u Njemačkoj i zasluge idu Borello produkciji. Autor teksta pjesme je sâm Berny, dok skladbu i aranžman potpisuje Ante Toni Lesan koji je zaslužan za stvaranje prvih albuma popularnih hrvatskih pjevača kao što su Thompson, Dražen Zečić i Mate Bulić, te zasigurno najbolje zna recept za hitove.

Tako je Slavonia Band dobila konkurenta, a izgleda da tamburica pomiješana s modernim zvukom dobro prolazi kod publike, što dokazuje i veliki angažman Bernya na području cijele Hrvatske prošle godine, a tako se očekuje i ove 2013.

Nakon pjesme „Udala se nikad nije“ Berny je u suradnji s Tazom snimio još i uspješnice „Žao mi je“, te aktualni singl „Sad ti kažem zbogom“ koji također odlično prolaze kod publike. Za ovu zadnju tekst i glazbu potpisuju Berny i Taz, dok je aranžman radio jedan od najboljih hrvatskih producenata Branimir Mihaljević.

Ako je Berny s 23 godine postigao više od 1 milijun pregleda svog video spota onda samo možemo zamisliti što će biti u njegovoj daljnoj budućnosti. Želimo mu puno uspjeha i vjerujemo kako svi jedva čekaju njegov prvi studijski album na kojem će se naći i spomenute uspješnice.

Komentari
Prethodni članakSvečanost koja dolikuje obilježavanju velebne VRA “Širinci 92.”
Sljedeći članak‘Mir Božji, hristos se rodi’