U vrijeme općeg nezadovoljstva, besparice, pomalo je i neobično čuti da ipak postoje mjesta u kojima problemi nisu na prvom mjestu. Mjesta u kojima se ne mašta o promjenama, nego se na njima radi – mjesta iza kojih stoje trud, rad i zajedništvo.

Batrina je selo dobro raspoloženih mještana, koji se maksimalno trude i u ovo zimsko doba organizirati zanimljiv sadržaj svojim mještanima, ali i putnicima namjernicima. Najbolji i najljepši način za proslaviti rođendan prigodna je fešta. Upravo iz tog razloga sinoć su se u Društvenom domu u Batrini okupili ljubitelji dobre glazbe i pjesme. Ženska pjevačka skupina “Golubice” koja djeluje pri Batrinskoj udruzi Sv. Antun održala je koncert s gostima i prijateljima iz raznih krajeva Lijepe Naše.

Dobre volje ne manjka u ovom slavonskom selu

Već je šest godina iza pjevačke skupine koja odiše pozitivnom energijom, voljom i željom za pjevanjem, a dokaz tome je i repertoar s kojim su sinoć počastile Batrinsku publiku. Iako su slavljenice, pažnja nije tijekom cijele večeri bila usmjerena na njih. Kako i priliči, omogućile su i drugima da se na najbolji mogući način predstave publici.

Najprije su se predstavile ”Golubice” i Boris Tomac pjesmom ”Ljubav nas veže i spaja”, pjesma je to kojom su ujedno htjeli poslati poruku uz njihov rođendan. Uslijedila je zanimljiva izvedba Pjevačke skupine KUD-a Šokadija iz Batrine, a nakon njih pjevali su za sve Novokapelački umirovljenici, koji, prema reakciji publike, imaju posebno mjesto u njihovim srcima. KUD Matija Gubec iz Slavonskog Kobaša imao je nekoliko samostalnih izvedbi, ali naknadno im se pridružila solistica Matea Lovrić Trlin, ali iznenađenjima nije bilo kraja, tako su KUD-ovci pozvali sve izvođače kako bi zadnju pjesmu izveli zajedno. Pred sam kraj Klapa Valdibora iz Rovinja, atmosferu je začinila dalmatinskom i slavonskom pjesmom, ali i simpatični članovi Klape doprinijeli su zadovoljstvu svih prisutnih. Šesti rođendan i izvedbe kraju su privele domaćice ”Golubice” i Boris Tomac.

Koncertu i proslavi rođendana nazočili su mnogobrojni mještani, ali i čelnici općine Nova Kapela – Općinski načelnik Ivan Šmit i predsjednik Općinskog vijeća Nova Kapela Anto Žagrić.

Snažan, bogat i zanimljiv program na sve je ostavio odličan utisak, jer dok su se zvukovi instrumenata i glasova prožimali Batrinskim domom, neumorna publika ih je nagrađivala pljeskom i smijehom. Nakon koncerta, za sve je organiziran i prigodni slavonski domjenak uz hranu, kapljicu i neizostavne tamburaše.

Na kraju, fantastičnim “Golubicama” želimo sretan rođendan i još puno uspješnih pjevačkih godina.

Komentari
Prethodni članakLjudi našeg kraja, Damir Elbetović: I policajci kuhati dobro znaju
Sljedeći članakOstali u mraku, na niskim temperaturama, a mobitel se gasio