Zanimljivo je ovih dana u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška. U zajedničkoj organizaciji sa Zajednicom tehničke kulture grada Nove Gradiške, organizirane su dvodnevne radionice.

Prva aviomodelarska, u suradnji sa Zrakoplovnim klubom modelara i maketara Nova Gradiška u dvorani ETEŠ Nova Gradiška. Polaznici su mogli isprobati “fly”simulator letenja, te iz prve ruke isprobati letenje dronova.
Velimir Vuković, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Nova Gradiška, istaknuo je da su dobro došli i pozvani da se priključe radionicama u ova dva dana, od najmlađih pa do starijih koji imaju interesa za aviomodelarstvo i robotiku.

Sutra s početkom u 10 sati u prostorijama Elektrotehničke i ekonomske škole, održat će se nastavak projekta, radionica iz područja robotike. Bitno je motivirati djecu za ovakav tip djelatnosti, jer su upravo to zanimanja budućnosti.

Sanja Muller Zoričić, ravnateljica Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška izrazila je zadovoljstvo, drugim krugom radionica koji su samo nastavak odlične suradnje sa Zajednicom tehničke kulture grada Nova Gradiška. Prikazat će se programiranje micro:bitom, kao temeljnim znanjem iz područja robotike.

Stoga, svi zainteresirani mogu se sutra pridružiti na ovoj više no zanimljivoj radionici !

Komentari