Vodeći se mišlju da se najbolje priče nalaze među koricama putovnice dugogodišnji članovi Moto kluba Nova Gradiška Mario Ševčik i Ivan Mravinac već četvrtu godinu zaredom prelaze hrvatske, europske i azijske granice.

  1. otkrivali su Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju i Srbiju. 2017. Rumunjsku, Bugarsku, Kosovo i Grčku. 2018. Tursku, Moldaviju, Ukrajinu, Poljsku, Slovačku i Mađarsku. 15. svibnja 2019. krenut će još dalje.

U dvadeset dana i 10 000 kilometara nastavit će promovirati svoj klub, grad, županiju i Lijepu Našu. Na azijski će kontinent preko Dardanelija, drevnih tokova Eufrata i Tigrisa, uz granicu sa Sirijom i Irakom. Do povijesne će Perzije neumoljivom, nepreglednom, slanom i pješčanom iranskom pustinjom. Noćenje s nomadima na Putu svile asocirat će ih na Marka Pola, a krajnja točka bit će Perzijski zaljev – prijestolnica kulture Perzepolis i granica Pakistana. Povratak ne planiraju poznatim stazama nego otkrivanjem obale Kaspijskog jezera, Azerbajdžana, Armenije i Gruzije.

Našu će malu Hrvatsku, županiju i grad Mario i Ivan spominjati tisućama kilometara daleko. Putem će podijeliti magnetiće, zastavice i naljepnice s prepoznatljivim hrvatskim motivima, a možda će nekoga u vrućoj pustinji uspjeti osvježiti i Bronhi bombonom. Pokoja sitnica bit će dovoljna da na perzijskom, armenskom, gruzijskom ili azerbajdžanskom netko govori o Hrvatskoj ili Novoj Gradiški.

Iako putovanje nije stvar novca, nego hrabrosti, dečkima je svaka podrška dobrodošla, naročito financijska. Njihovo putovanje možete sponzorirati uplatom sredstava na račun Moto kluba Nova Gradiška.

Svima će se koji vjeruju (i onima koji sumnjaju) da je ova avantura izvediva, dečki svakodnevno javljati na Facebook stranici kluba, a uživo i putem novogradiškog radija.

Iskreno zahvaljujemo svim dosadašnjim i budućim sponzorima. Vjerujemo da će naši putnici, nakon što ih putovanje ostavi bez daha, ponovno biti ugodno društvo pripovjedača.

 

Komentari