Austrijski investitori u Slavoniji planiraju graditi proizvodni pogon za proizvodnju cjevovoda, odnosno višenamjensku halu od 1400 četvornih metara s edukacijskim centrom za cjevare i zavarivače prema najstrožim i najmodernijim europskim standardima.

Tvrtka SGS Industries na izabranoj lokaciji želi razviti operativni inženjering iz područja metaloprerađivačke industrije, piše Večernji list. Investicija je samo u prvoj fazi vrijedna 2 milijuna eura. Srednjoročnim planom predviđeno je zapošljavanje 200 ljudi, kako u samoj tvornici, tako i na gradilištima u inozemstvu, no ovisno o gospodarskim kretanjima taj broj može biti i višestruko veći.

U Gundincima u Brodsko-posavskoj županiji Austrijanci su obavili inicijalni razgovor s načelnikom općine Ilijom Markotićem, koji ih je upoznao s prednostima ulaganja u tamošnju gospodarsku zonu. Naime, Gundinci su ušli u najuži izbor kao moguća lokacija za gradnju tvornice. 

– Neizmjerno sam sretan i zadovoljan što su inozemni investitori pokazali zanimanje za ulaganje u Gundince, svako ulaganje u naše malo mjesto za nas bi vrijedilo zlata. Da se otvori samo deset radnih mjesta, a ne 200, to bi već značilo sigurnu egzistenciju za deset obitelji. Izgradnjom tvornice mladi bi se ljudi sigurno lakše odlučili ostati na ovom području – istaknuo je načelnik Markotić te dodao kako Općina trenutno u svom vlasništvu ima oko 17 hektara zemljišta na kojem bi se potencijalno mogle graditi tvornice.

Izvor/Foto: Posao.hr

Komentari
Prethodni članak38 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI
Sljedeći članakOno kad nadrljaš jer si pojeo prije nego što si došao njoj u posjetu: 15 mimova koji slave naše najdraže bake