Atletski klub Nova Gradiška organizira treći po redu Psunj trail u sklopu kojeg su pripremili tri prekrasne i izazovne utrke od 7, 12 i 24 km, te jednu dječju utrku.

Kratka staza (7 km) starta sa izletišta Strmac gdje se radi krug oko samog izletišta, zatim se prolaze 3 uređene staze (Staza šumskog izvora, Staza šumskog potoka i na kraju Staza šumskog kestena) i vraća na izletište gdje je i cilj.

Srednja staza (12 km) prolazi cijelu kratku stazu samo još nastavlja putem prema selu Podvrško, te se dijelom šumom, a dijelom cestom na izletište Strmac.

Duga staza od 24 km starta s poznatog izletišta Strmac istom rutom kao i mala i srednja staza samo do trećeg kilometra, a zatim se odvaja i penje prema Veljoj glavi (704 mnv.), Petkovici (890 mnv), Brezovom polju (985 mnv., pa se spušta Šibnjakom i vraća ponovno na izletište Strmac.

UZ standardne trkačke markacije na stazama možete pratiti i planinarske, a također i oznake trail staze našeg atletskog kluba.

Sve tri staze su kružnog karaktera, dok se dječja utrka odvija na samom izletištu cca. 400 m u jednom smjeru i nazad.

„Nakon vrhunskog doživljaja čiste prirode našeg Psunja dolazite na cilj koji se nalazi na vašoj početnoj točki, Strmcu, gdje Vas čeka ručak, okrjepa i opuštanje na bazenu koji se nalazi uz samu startno-ciljnu ravninu, kao i u blizini umjetne stijene za penjanje.“ – kažu iz Kluba.

Strmac je inače popularno izletište udaljeno 12 km od Nove Gradiške gdje Novogradiščani rado dolaze provesti vikende. To je utočište i bijeg od stresa i užurbanog života, lijek za dušu i sva čula. Strmac se smjestio podno planine Psunj, uz potok Šumetlicu. Okružen je miješanom šumom crnogorice i bjelogorice, s ukupno 23 vrste drveća što mu daje jedinstven karakter. Kilometri planinarskih staza Psunja među najljepšim su izletničkim i planinarskim odredištima u Hrvatskoj, posebno u ljetnim mjesecima, jer pružaju fantastično osvježenje iz kristalno čiste, netaknute prirode.

NAGRADE: troje prvoplasiranih u ženskoj i muškoj kategoriji za sve utrke

KONTAKT: Sandra Ivanović (098315213)

email: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU UZ STARTNI PAKET: 24.4.2024. (svima koji se prijave do navedenog datuma osiguran je startni paket).

Prijave/uplate nakon 18.4.2024. dobivaju samo startni broj (bez ostatka startnog paketa)

Više detalja pronađite OVDJE.

Komentari
Prethodni članakIzgradnja kanalizacijske mreže i UPOV-a u naseljima Mašić i Medari
Sljedeći članakOkučani, Nova Gradiška: S tuđeg bankovnog računa dizao novac te plaćao račune