Iz Policijske uprave Brodsko-posavske podsjećaju građane da su proglašenjem prestanka pandemije bolesti COVID-19, bili u obvezi isprave kojima je istekla valjanost zamijeniti novima u roku od 30 dana, odnosno u tom roku podnijeti zahtjev za izdavanje novih dokumenata.

“Ovim putem posebno ističemo obvezu odjavljivanja motornih vozila. Naime, od 1. lipnja 2023. godine, vlasnici vozila dužni su u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole odjaviti vozilo.” – stoji u priopćenju.

Novčane kazne za vlasnike koji ne odjave vozilo u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole iznosi 90,00 eura.

Za ne odjavljivanje vozila u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole novčanom kaznom u iznosu od 660,00 do 1990,00 eura kaznit će se pravna ili fizička osoba obrtnik, a novčanom kaznom od 190,00 do 660,00 eura i odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Foto: PU BP

Komentari
Prethodni članakDobre vijesti za potrošače: S dva klika ćemo moći otkazati online kupnju
Sljedeći članakSvjetski dan audiovizualne baštine: Iz Doma kulture pozivaju na besplatne projekcije kultnih filmova iz osamdesetih