Protekle subote u Velikoj Kopanici osnovana je Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva Hrvatske ‘Život’. Prvi predsjednik Udruge je Antun Laslo.

“Prvi puta u samostalnoj Hrvatskoj došli smo do zaključka da je nužno potrebno takvo udružćivanje OPG-a vezani uz stručnu pomoć”, ističe prvi predsjednik Udruge Antun Laslo

Glavni cilj im je obnova hrvatskog sela koja će se temeljiti na obiteljskom gospodarstvu kao ključnoj kategoriji gospodarskog rasta, razvoja ruralne infrastrukture, zaštiti i očuvanju okoliša, te očuvanja tradicije ovih prostora.

Udruga razmišlja i o poticanju skorijeg osnivanja poljoprivredne banke kako bi se ostvarili spomenuti ciljevi.

 

Osim Lasla u čelništvo Udruge za period od sljedeće dvije godine izrabrani su Zvonko Pipić i Nikola Pajek kao potrpredsjednici, a osim njih imaju iz svake županije po 2 povjerenika.

“Još uvijek slažemo ljude od struke. Svaki nam je čovjek sa svojim znanjem, voljom za rad i iskustvom dobro došao kako bi kvalitetno nastavili raditi”, kaže Laslo.

Bez obzira što su tek osnovani, već su počeli s radom i prije skupštine, dodaje Laslo i vjeruje da će uz pomoć OPG-a moći ostvariti svoje ciljeve.

Komentari
Prethodni članakPlesnim koracima kroz godinu (photo)
Sljedeći članakZbog snijega na cestama OPREZ u prometu!