‘Nama treba stabilna, čvrsta Vlada koja će donositi odluke jer prošlo je vrijeme svađa, podjela. Ne treba nam to. Prošlo je vrijeme stalnih ideoloških sukoba. Vrijeme je da vratimo sadržaj u politiku. Vrijeme je za znanje, kompetencije, sposobnost.’

SLAVONSKI BROD – Očekujem ovdje devet mandata i to jer sam siguran da radimo prave stvari. Siguran sam da smo u proteklih dva i pol mjeseca, silnim radom, postigli nekoliko strateških pomaka za hrvatsku političku kulturu. U zadnja dva mjeseca radio sam na procesu mijenjanja i profiliranja HDZ-a, a sada ću, ja se nadam uz sve ove ljude koji su tu uz mene i uz vas koji ćete nam dati podršku, krenuti u mijenjanje Hrvatske na bolje te učiniti naše društvo kvalitetnijim, prosperitetnijim, a kulturu dijaloga, međusobnog poštovanja, uvažavanja učiniti našim prioritetom. Staviti na prvo mjesto naše vrijednosti ali biti okrenuti budućnosti. To je ono zašto smo tu – kazao je Andrej Plenković na večerašnjem predizbornom skupu HDZ-a čiji su kandidati u V. izbornoj jedinici predstavili se pred više od tisuću simpatizera okupljenih na brodskom Korzu.

Govoreći o potrebi mijenjanja Hrvatske, koja se nalazi na rubu ponora, kandidati su s govornice pozivali birače da povjerenje daju HDZ-u kako bi formirao Vladu i izbjegao mukotrpne pregovore kakvi su vođeni nakon prošlih izbora.

– Vrijeme je da izaberemo ljude koji će znati locirati onaj krucijalni problem za našu sredinu, a to je pozicioniranje grada Slavonskog Broda, kao vodećeg industrijskog grada Slavonije. Pozivam Vas da podržite listu HDZ-a, našeg kandidata za premijera. U nedjelju izaberimo prosperitet, u nedjelju se odlučimo za prave ljude, za prosperitet našeg grada i cijele Brodsko-posavske županije – poručio je s govornice predsjednik ŽO HDZ-a Brodsko-posavske županije i 4. na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici,Pero Ćosić.

Aktualni župan Brodsko-posavske županije, kao 6. na listi, progovorio je o problemu odlaska mladih iz Slavonije.

– Ja želim da moji Mario, Matej i Domagoj žive ovdje u Brodu, u Gradiški, u Gundincima, u Okučanima. To je naša snaga – kazao je Danijel Marušić, dok je u svom predstavljanju Ljubica Maksimčuk, 10. na listi HDZ u V. izbornoj jedinici istaknula kako će se boriti za natalitetnu politiku, mlade obitelji, za izglasavanje zakona o roditelju odgajatelju. – Obitelj je nositeljica života. Hrvatska mladost je siguran korak u budućnost. Dužni smo im osigurati normalan život. Dužni smo našoj djeci osigurati da udišu čisti zrak kao i druga djeca u svim krajevima Hrvatske – istaknula je Maksimčuk.

Kao odgovor na tešku gospodarsku i socijalnu situaciju u Slavoniji HDZ i njihov kandidat za premijera Andrej Plenković večeras su u Slavonskom Brodu predstavili svoj “Projekt Slavonija”. Projekt čini skup novih zakona vezanih uz poljoprivredno zemljište, poljoprivredna gospodarstva, povlačenje sredstava iz EU, potpore mladim poduzetnicima.

– Slavonija je jedan od ključnih prioriteta nove Vlade – rekao je Plenković ističući da HDZ zna što želi i kuda želi povesti Hrvatsku. Okupljenima je predstavio i drugu mogućnost izbora aludirajući na Narodnu koaliciju.

– Imate mogućnost birati one koji su imali četiri godine mogućnost da naprave određeni pomak u Hrvatskoj. Htjeli su gospodarski rast, nakon četiri godine ostvarili su pad. Htjeli su dizanje kreditnog rejtinga, on se spustio. Htjeli su manja porezna opterećenja, povećali su porez. Htjeli su bolji gospodarski položaj naših ljudi, broj blokiranih povećao se za preko 100.000 u njihovom mandatu. Htjeli su dati akcent na politiku za mlade, iselilo se 100.000 ljudi iz Hrvatske. Možete njih birati. Nisam siguran da je to dobro i mudro. Isti program, isti ljudi, i ista zaostala retorika koja dijeli hrvatsko društvo, koja ne želi jedinstvo hrvatskog naroda – rekao je Plenković.

 

Izvor: Aleksandra Primorac / Sbplus

 

no images were found

Komentari