ALKOHOLIZIRANI VOZAČ (2,20 PROMILA) PROUZROKOVAO PROMETNU NESREĆU

U Novoj Gradiški, u Cerničkoj ulici, dana 10. prosinca, dogodila se prometna nesreća, koju je prouzrokovao alkoholizirani 59-godišnjak. Policijski službenici su utvrdili da je isti upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (s 2,20 promila alkohola u organizmu), te nije koristio zaštitni sigurnosni pojas. Prilikom upravljanja automobilom 59-godišnjak se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, već je kotačem prešao preko ruba kolnika, udarivši u zaštitnu metalnu ogradu betonskog mosta. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Alkoholizirani 59-godišnjak je zadržan u policiji na otriježnjenju, te policijski službenici protiv istoga podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalnoj službi u Novoj Gradiški.

SA PRIKOLICE TERETNOG AUTOMOBILA PALO PET VOZILA

Na autocesti A3, kod Sibinja, dana 12. prosinca, oko 3 sata, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su utvrdili da je 45-godišnjak, upravljao teretnim automobilom (bugarskih nacionalnih registracijskih oznaka) sa priključenom prikolicom, a na kojoj je prevozio automobile. Vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja kasno uočio vozilo ispred sebe, te je u pokušaju izbjegavanja udara izgubio nadzor nad upravljačem teretnog automobila, kojom prilikom je sa prikolice palo pet automobila. Policijski službenici su od vozača naplatili novčanu kaznu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

BRODSKI POLICAJCI U NADZORIMA UTVRDILI NAJVEĆU BRZINU OD 199 KM/H, TE OČITALI NAJVEĆU KONCENTRACIJU ALKOHOLA OD 1,80 PROMILA

Prošli tjedan (od 6. do 12. prosinca), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (4 osobe lakše tjelesno ozlijeđene), te 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 330 prometnih prekršaja. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 147 prekršaja nepropisnih brzina, 44 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji. Na brodskom području, najveća koncentracija alkohola, od 1,80 promila, očitana je u organizmu 46-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 7. prosinca, u 20.13 minuta, u Slavonskom Brodu u ulici Čavlički kraj. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu, utvrđena je u ulici S. Radića, u Slavonskom Brodu, a počinio ju je (10. prosinca), 41-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao nepropisnom brzinom od 118 km/h. U subotu, 11. prosinca, oko 13.30 minuta, na autocesti A3, utvrđeno je najveće prekoračenje brzine. Naime, vozač (26-godišnjak) osobnog automobila njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kretao se nepropisnom brzinom od 199 km/h. Policijski službenici i dalje nastavljaju nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti. Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu!

Komentari
Prethodni članakProvedba projekta “Savladaj prepreke: osnaži se i i ostvari na tržištu rada”
Sljedeći članakKaptolski zvonci ponovno zvone od 16. do 19. prosinca