Dana 28. siječnja, oko 19 sati, u Dubovcu (općina Gornji Bogićevci), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzročio alkoholizirani vozač. Očevidom je utvrđeno da je 46-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, u zavoju ulijevo, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem automobila, sletio s kolnika i zaustavio se u putnom kanalu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu 46-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola od 2,09 g/kg alkohola u krvi, te je zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv počinitelja prekršaja podnose prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

POKUŠAO IZBJEĆI MJERU SAMOIZOLACIJE

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, jučer (28. siječnja), na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su kod državljanina Bosne i Hercegovine otkrili krivotvoreni PCR test. Oko 9.15 sati, graničnoj kontroli je pristupio 60-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka i registracijskih brojeva. Prilikom granične kontrole, vozač je policijskim službenicima na uvid dao PCR test izdan u Bosni i Hercegovini, a za koji su policajci posumnjali da je krivotvoren. Sumnje policijskih službenika su potvrđene provedenim kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenikom, kojom prilikom je utvrđeno da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave. Policija protiv počinitelja podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

DRŽAVLJANIN TURSKE KORISTIO KRIVOTVORENU OSOBNU ISKAZNICU BELGIJE

U četvrtak, 28. siječnja u 4,20 sati na stalnom graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, prilikom vršenja granične kontrole putnika iz autobusa bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, policijski službenici su kontrolirali 34-godišnjeg državljanina Turske. Isti je prilikom granične kontrole predočio krivotvorenu osobnu iskaznicu Belgije s kojom je pokušao ući u Republiku Hrvatsku. Policija protiv počinitelja podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.

Komentari
Prethodni članakVečeras digitalna „Noć muzeja”: Evo što nudi Gradski muzej Nova Gradiška
Sljedeći članak35 novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji