U organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Slavko Janković“ Šiškovci u ovom pitomom slavonskom mjestu u Vukovarsko srijemskoj županiji u petak, 1. rujna održana je druga Smotra svatovskih običaja i napjeva.  Kako ističu organizatori, manifestacija ima za cilj očuvati običaje i tradiciju naših predaka vezanih uz svatove, događaj za koji se danima, uz obitelj pripremala rodbina, pa i cijelo selo. Događaj je to koji se pamti, a svaki kraj u Hrvatskoj ima posebne običaje i napjeve vezane uz njih. Upravo zbog toga, u Šiškovcima su odlučili organizirati smotru na kojoj gostujuća kulturno umjetnička društva prezentiraju običaje i nošnje svoga mjesta. Tako je bilo i ove godine…

Uz brojna kulturno umjetnička društva iz više hrvatskih gradova i mjesta, Retkovaca, Starih Mikanovaca, Babine Grede, Cerne i Bosanskog Broda iz susjedne Bosne i Hercegovine, posjetiteljima su se predstavili i članovi Kulturno umjetničkog društva „Radinje“ Siče.

-Predstavili smo se svatovskim običajima i napjevima sičanskog kraja. Naravno, tu su bile i naše tradicionalne narodne nošnje od kojih su neke stare i više od stotinu godina. Bilo je ovo još jedno lijepo druženje i prema ocjenama mnogih, Sičani su i ovoga puta plijenili pažnju i imali zapažen nastup. S društvom iz Šiškovaca veže nas dugogodišnja suradnja i prijateljstvo koje ćemo i nastaviti – kaže Ivica Šebelić, voditelj Kulturno umjetničkog društva „Radinje“ Siče.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakVlatko Greiner: u svako doba uz svoje branitelje
Sljedeći članakOlujno nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Tuča u Istri, pijavice na Velebitu /foto-video