Građanin sa područja općine Rešetara dragovoljno je predao dvije eksplozivne naprave. Stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske preuzeli su eksplozivne naprave te utvrdili da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini M60 i trenutnoj tromblonskoj mini M91.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te građani sukladno odredbama Zakona o oružju, mogu policiji vremenski neograničeno, dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha od sankcija.

Potrebna je samo odluka o dragovoljnoj predaji oružja i poziv policiji na broj 192, nakon čega će stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo.

Policija još jednom apelira na građane da ne donose samoinicijativno ubojita sredstva u Policijske postaje zbog velike opasnosti od aktiviranja istih u transportu. Korisne informacije o ovoj akciji mogu se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

Foto/Izvor: PU Brodsko – posavska 

 

Komentari
Prethodni članakPoziv na savjetovanje u Općini Okučani
Sljedeći članakNove cijene vodnih usluga za općinu Rešetari