Oko polovice kućanstava u Hrvatskoj danas prima signal digitalne zemaljske televizije.
– ODAŠILJAČI i veze koji su nedavno dobili dozvolu počet će s emitiranjem 15. rujna što bi trebalo početi sa Sljemena. Do 15. studenog će većina odašiljača raditi po novom sustavu, tako da će pokrivenost biti oko 97 posto. – otkrio je Ivo Majerski iz HAKOM-a.

Uz bolju sliku u HD rezoluciji, zahvaljujući novom sustavu, signal će biti jači i njime će se kvalitetnije pokriti više stanovništva, kazali su iz tvrtke Odašiljači i veze.

Svi oni koji gledaju preko IPTV-a ili preko kabelske oni neće trebati ništa prilagođavati. Isto vrijedi i za satelitsku. Oni koji imaju televizore koji podržavaju novi sustav ništa neće trebati nabavljati. Svi drugi morat će nabaviti ili nove televizore ili set boxove, prenosi SBplus 

Novi televizori moraju imati oznaku DVBT2 HEVC.

– Od 2017. godine pa do danas svaki televizor ima već ugrađen DVBT prijamnik, a za one televizore koji to nemaju može se kupiti TV prijamnik koji košta od 150 do 200 kuna. – kazao je prodavač Dado Kovačević.

Oko polovice kućanstava u Hrvatskoj danas prima signal digitalne zemaljske televizije. Očekivano je kako će do trenutka potpunog prelaska na novi sustav 30. lipnja 2020. godine velik dio gledatelja biti spreman za prijam TV signala u novoj tehnologiji, poručili su iz Ministarstva. No nije rečeno hoće li država financijski pomoći onim građanima koji će morati kupiti prijamnik, kao što se to radilo prije.

Izvor: Sbplus 
Foto: Ilustracija/Internet 

Komentari