Danas je u novogradiškom rodilištu predana donacija Grada Zagreba – reanimacijski stol koji će dodatno unaprijediti skrb za prijevremenu rođenu djecu.

Ovoj hvalevrijednoj akciji nazočili su gradonačelnik Željko Bigović, zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević, Željka Vučko, predsjednica udruge “Palčič”, predstavnica Meldive Maja Radošević, ispred pokrovitelja savjetnica gradonačelnika grada Zagreba, Biserka Bučković, dr. Ivo Matić, zamjenik sanacijskog upravitelja i mnogi liječnici i medicinske sestre naše bolnice.

 

Dr. Matić se zahvalio donatorima koji su u više navrata donirali bolnicu u Slavonskom Brodu i u Novoj Gradiški i izrazio nadu za daljnju suradnju. “Za dobru perinatalnu skrb izuzetno je važno imati dobru i kvalitetnu medicinsku opremu, tako da je ovaj reanimacijski stol koji je stigao u našu bolnicu od izuzetne važnosti i koristi jer pravovremena intervencija u prvim minutama života je neprocjenjiva i spriječit će razvoj eventualnih kasnijih komplikacija.”, istaknula je voditeljica Pedijatrijskog odijela u novogradiškoj bolnici, dr. Dubravka Klobučar i od srca se zahvalila udruzi Palčić, pokroviteljima Gradu Zagrebu i predsjedniku države Ivi Josipoviću te predstavnici Medive, gosp. Radošević.

 

 

Dr. Boris Lovrić, voditelj Odijela ginekologije i rodilišta uručio je simboličan poklon gosp. Željki Vučko istaknuvši da su jako dugo tražili uređaj i napokon su dočekali taj trenutak. U svom govoru naveo je kako su prve sekunde djetetova života krucijalne te da se trebamo okrenuti budućnosti i djeci koja dolaze na svijet trebamo omogućiti najbolje. Smatra da je donacija hvalevrijedna te je zahvalu uputio svima i na kraju rekao da se nada pomoći i u budućnosti jer novogradiškom rodilištu još dosta toga treba.

 

 

 

Predsjednica udruge Palčić zahvalila se svima i navela da je ovo 23 donacija u sklopu akcije te da su donirali 23 rodilišta opremom u vrijednosti preko 4 milijuna kuna. “Nastavljamo dalje, jer kao roditelji palčića znamo što znače prvi trenuci života i cilj je ove akcije bez obzira na kojem dijelu Lijepe naše omogućiti najbolje uvijete novoređenoj bebi. Na početku same akcije zavjetovali smo se da akcija neće stati dok i posljednje  rodilište ne dobije uređaj koje je zatražilo prije same akcije”, rekla je Vučko. Posebne zahvale uputila je gradonačelniku grada Zagreba koji ih podupire od samog početka jer nikakva sredstva ne dobivaju od države, samo od grada Zagreba i da sav posao koji obavljaju rade volonterski iz čiste želje da sva djeca imaju ono što su pružili svojim palčičima i da sva djeca budu dobro kao što su i njihovi palčići. Još ih čeka 7 rodilišta i naravno okupljanje kojim će proslaviti kraj akcije, kada posao bude obavljen.

 

 Prijevremeno rođena djeca posebno su osjetljiva i potrebna im je naša pomoć, a najmanje što možemo učiniti je omogućiti im da uspješnije prebrode svoje prve korake u život.

Autor: Vanja Tutić

Komentari