Dugogodišnji članovi Moto kluba Nova Gradiška Mario Ševčik i Ivan Mravinac nakon što su prošli Italiju, francusku Azurnu obalu (Cannes, Montpellier, Nicu), prošlu srijedu su kroz Gibraltarska vrata ušli u Afriku.

Posljednjih nekoliko dana obišli su Casablancu, Marakeš, prešli Atlas gorje nakon čega su se zaputili prema pustinji.

U Casablanci su dečki posjetili Rick’s Café Casablanca restoran, bar i kafić. To je mjesto dizajnirano da rekreira bar koji su proslavili Humphrey Bogart i Ingrid Bergman u filmskom klasiku Casablanca. U vlasništvu je tvrtke The Usual Suspects i obično se opisuje kao pravi Rick’s Café.

Na putu do i kroz pustinju prošli su neke od zanimljivih lokacija, a mi izdvajamo neke.

Hammada du Draa je Hammada, tj. kamena i stjenovita pustinja, i stjenovita visoravan u saharskoj pokrajini Tindouf na krajnjem zapadu Alžira, nazvana po Wadi Draa, na čiju dolinu se visoravan odvaja u sjeverozapadno u pograničnoj regiji s Marokom.

Merzouga je malo selo u jugoistočnom Maroku 50 km od granice s Alžirom. Selo je poznato po svojoj blizini Erg Chebbija i popularno je odredište za turiste. Opisano je kao “pustinjski tematski park”, a Erg Chebbi kao “zemlja čuda od pijeska”. Merzouga ima najveću prirodnu podzemnu vodu u Maroku.

Kakva bi to avantura bila da naši dečki nisu iskusili kako je to jahati deve, stoga su na neko vrijeme svoje motore zamijenili devama.

Donosimo vam veliku galeriju prelijepih i zanimljivih slika koje su zabilježili naši dečki na svom putovanju.

 

Komentari
Prethodni članakLimači Davora i pioniri Sloge pobjednici Cernik kupa 2022.
Sljedeći članakNe gledajte kako se vaša ušteđevina topi! Investirajte je u zlato