Svečanim otvorenjem klizališta u Gradskom parku uz nastup Plesnog studija „Marine Mihelčić” sinoć je počela još jedna manifestacija “Advent u nađem gradu”. Unatoč kiši brojni posjetitelji okupili su se u prekrasno uređenom parku, gdje su ih dočele sajamske kućice s odličnom eno-gastro ponudom.

Glavni krivac za ovu manifestaciju kao i u godinama iza nas i dalje je Turistička zajednica Grada Nova Gradiška, na čelu s direktoricom Dinkom Matijević, a punu potporu ovoj blještavoj adventskoj “bajci” pruža Grad Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

-“Zaista mi je veliko zadovoljstvo što ste se okupili unatoč ovoj kiši i što vam mogu poželjeti dobrodošlicu u naš čarobni park. Naravno ovo sve ne bi bilo moguće bez našeg gradonačelnika Vinka Grgića, uz koga je lako organizirati ovakve manifestacije. Naravno zahvaljujem i svim članovima gradskog vijeća, turističkog vijeća, Eko-kongu, Gradskoj glazbi plesnoj skupini „Marine Mihelčić”, Društvu “Naša djeca” i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli našoj zajednici.  Evo pokušajmo u ovo adventsko vrijeme zaboraviti na brige i probleme, ali nemojmo zaboraviti na ljubav, dobrotu i toplu riječ. Od srca vam svima želim vesele i tople blagdane, te da uživate u adventu u nađem gradu.” – poručila je Dinka Matijević

Manifestaciju je i ove godine otvorio gradonačelnik Vinko Grgić:

-“Hvala svima što ste došli, jer ovo radimo zbog vas, zbog naše djece koja su najvažnija ovdje. Ono što je bitno je što će ovo klizalište, ne samo biti desetak dana, koliko smo prije imali osiguranih sredstava, jer osigurali smo puno više tako da ćemo tek poslije 1. mjeseca to nekako zatvoriti kad bude zadnja osoba odustala od te priče.

U sklopu manifestacije “Advent u našem gradu” upaljena prva adventska svijeća kod crkve Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije. Prigodnom molitvo, te božićnim pjesmama, Novogradiščani su ušli u vrijeme Došašća. Vrijeme ljubavi, sloge, mira, zajedništva i pripreme za rođenje Isusa Krista, te blagdana Božića.

Tako će i svake sljedeće subote u 18 sati biti paljena po jedna adventska svijeća kao priprema za svetu nedjelju.

Tijekom cijelog mjeseca organizirat će se niz kreativnih i plesnih radionica za mališane, predstave za djecu, druženje i slikanje s Djedom božićnjakom. Na prostoru ispred zgrade Gradske uprave bit će postavljen božićni sajam, a u kućicama kraj gradske fontane moći ćemo uživati u bogatoj gastro i eno ponudi. Svakog vikenda bit će organiziran i glazbeni program.

Komentari
Prethodni članakUdruga Starci: Gerontodomaćica, plemenit posao koji postaje sve traženiji
Sljedeći članak123 novooboljele osobe od COVID-19 u protekla 24 sata, pet osoba preminulo