Jučer je završio prvi izazov Život na vagi u organizaciji A1 fitness centra Nova Gradiška, a nakon završnog vaganja pobjednik je Branko Bojić iz Oštrog Vrha koji je smršavio čak 26 kilograma, dok je drugo mjesto zauzeo Anto Lagundžić koji je mršaviji za 15 kilograma. Bila je to ujedno i prilika da svi kandidati pokažu koliko su kilograma izgubili od početka izazova do danas.

Izazov “Život na vagi” na novogradiški način trajao je 2 mjeseca, prijavilo se 11 kandidata, od čega ih je završilo 8.

Svi su kandidati radili pod budnim okom stručnih trenera A1 fitness centra, a osim pomoći prilikom vježbanja, natjecatelji su dobivali i savjete u vezi prehrane. Tako su junaci ove priče prošli vježbe poput brzog hodanja, trčanja, boksačke vreće, bicikla, orbitreka i drugih.

Da ni jedan početak nije lagan, znaju to u A1 fitness centru, stoga su za pobjednika pripremili i nagradu od 5000 kuna. Iako je nagrađen samo natjecatelj koji je skinuo najviše kilograma, glasnogovornica A1 centra Ivana Žulj Terzić istaknula je kako su svi sudionici pobjednici.

-“Pretilost je postala veliki problem u 21. stoljeću zbog koje se javljaju mnoge bolesti, a najbolji način kako je pobijediti je zdrava prehrana i tjelovježba. Nakon par mjeseci tjelovježbe i gubljenja kilaže, ovi ljudi se osjećaju zdravije. Mi smo htjeli pokazati da se to može, novčana nagrada je bila 5000 kuna, a to je bio samo nekakav klik okidač koji čovjeku treba da si kaže idem se prijaviti i onda na kraju kad dođe do tog nekog cilja, on vidi da tih 5000 kuna ne igra nikakvu ulogu s obzirom što je on dobio, a dobio je zdravlje.” – kazala je Žulj Terzić

Pobjednik ovog izazova 49-godišnji Branko Bojić s viškom kilograma bori se već dugo vremena, zbog čega se suočio i s problemom visokog tlaka. Kako kaže, bio je na rubu kada je vidio oglas za sudjelovanje u programu Život na vagi. Kada je krenuo izazov imao je 133 kilograma, a nakon završetka ima 107 kilograma, u 2 mjeseca rada i pravilne prehrane izgubio je velikih 26 kilograma. Nakon završenog izazova, odlučio je da će nastaviti posjećivati fitness i dalje.

-“Dobrovoljni sam darivatelj krvi i uvijek sam bio na granici, međutim problemi s tlakom postajali su sve veći, a doktorica je rekla da ću morati početi piti redovito tablete za reguliranje tlaka, a onda više ne bih mogao davati ni krv. Odlučio sam da moram nešto poduzeti, prvenstveno zbog sebe i svog zdravlja, a ovaj izazov je bio taj poguranac koji je prelomio da krenem. Problemi s tlakom su nestali i već tjedan dana redovitog mjerenja tlak je dobar i osjećam se puno bolje, a lakše mi je i na poslu. Bilo je teško, ali nisam pomišljao na odustajanje, danas mi je drago što sam odlučio prijaviti se na izazov i hvala svim djelatnicima A1 centra, uistinu su mi puno pomogli.” – entuzijastično je izjavio Bojić

Bojićev optimizam dijele i ostali sudionici “Života na vagi” i dok oni nisu novčano nagrađeni, gubitak kilograma i poboljšanje zdravlja neprocjenjivi su dobitak za njihov kvalitetniji život. 

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo: Sutra dječja predstava Mačak u čizmama
Sljedeći članakKoordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti i Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području grada Nove Gradiške obilježili 26. lipnja – Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga