Nakon visokih, proljetnih temperatura proteklog tjedna, Nova Gradiška je ovoga jutra „osvanula” zaogrnuta zimskim ogrtačem. Temperature ispod minusa, grad pod snijegom, ali i s malim brojem građana na ulicama što je u ovakvoj situaciji s pandemijom koronavirusa za svaku pohvalu.

Ukoliko možete, svakako ostanite kući, družite se s obitelji, pridržavajte se uputa Stožera civilne zaštite i pobijedimo zajedno i ovu situaciju koja nam se dogodila.

Strah, nemir, tuga, ljutnja, zbunjenost – sve su to normalne reakcije na epidemiju i izolaciju – normalne i zdrave ljudske emocije u susretu s nepoznatim iskustvima. Na kratko vrijeme će vas, možda, te emocije aktivirati, pokrenuti, podržati racionalni zdravorazumski oprez, fokusirat će vam ponašanje i pomoći u nošenju sa situacijom. Međutim u trajanju nekoliko dana ili tjedana, te emocije bi se stalnim ponavljanjem mogle ‘zgusnuti’ pa je potrebno disciplinirano i aktivno čuvati ‘zdravu glavu’ i srce’. Mi znamo da vi to možete i hoćete, stoga ostanimo zajedno i ostanimo doma.

Mi smo se potrudili donijeti vam fotografije našeg prelijepog grada, bilo bi nam drago kada bi na našem fb profilu s nama podijelili i vaše. Probajte, vrijedi pokušati i razvedriti se.

 

Komentari
Prethodni članakOpćina Dragalić: Kako doći do propusnice?!
Sljedeći članakOpća bolnica Nova Gradiška uvela telefon za psihološku pomoć osobama u samoizolaciji