Djeca Osnovne škole “Blaž Tadijanović” u Općini Podcrkavlje prve dane škole opet pohađaju u staroj školi, a nova stoji i stoji.

Tamna strana života u Brodsko- posavskoj županiji se nastavlja za mještane Podcrkavlja i njihovu djecu. Nakon što su djeca i prve školske dane započeli u staroj, oronuloj školi pokraj nove, moderne, velike, prostrane i svjetle, roditelji su odlučili, svi zajedno  jednoglasno donijeli odluku da njihova djeca danas u ponedjeljak, 19. rujan 2016.g. neće pohađati nastavu i nastavit će bojkotiranje pohađanje nastave dokle god im se ne omogući korištenje nove škole odnosno škole koja je primjerena i adekvatna. Već i ptice na grani znaju da stara OŠ “Blaž Tadijanović” u Općini Podcrkavlje ne zadovoljava minimalne uvjete za normalno pohađanje nastave i zapravo  predstavlja opasnost po život i zdravlje djece . Djeca u 21. stoljeću pohađaju školu u kojoj ne postoje minimalni uvjeti, od sanitarnog čvora, kuhinje, blagovaonice, kao i broja učionica, dok samo 200 metara niže postoji novoizgrađena škola sa sportskom dvoranom koja nije u uporabi, te stoji prazna i propada.

Roditelji učenika, ali i čitava zajednica na ovaj način žele pozvati na odgovornost mjerodavne institucije, te zahtijevati njihovo uključivanje i poduzimanje žurnih radnji od strane kompetentnih i nadležnih institucija, kako bi se, u što je moguće kraćem roku, škola osposobila za pohađanje nastave.

Suglasnost za prosvjed koji se najavljuje, a na kojeg su pozvani i predstavnici medija, potpisalo je 37 roditelja čija djeca idu u staru školu u Podcrkavlju.

Samo da podsjetimo; u  školu je uloženo 11 milijuna kuna, samo u dvoranu 3, 5 milijuna kuna, gradi se od 2012. godine. Trebala je nakon svih problema i stečaja izvođača radova biti gotova, s krajem 2015, pa je onda stiglo obećanje s krajem školske godine 2016. Započela je još jedna, školska 2016./2017. godina a u novoj školi još nije zazvonilo zvono.

Izvor: OVDJE

 

Komentari
Prethodni članakPrvi europski dan bez poginulih u prometu
Sljedeći članakUzvišenje Sv. križa u bolničkoj kapelici