1. Novogradiško glazbeno ljeto, kulturno-glazbena manifestacija koja se u Novoj Gradiški održava neprekidno od 1996. godine, svake godine sredinom kolovoza, službeno je otvoreno! Turistička zajednica Grada Nove Gradiške pod pokroviteljstvom Grada i ove je godine organizirala niz glazbeno zabavnih sadržaja, ali i bogatu gastro ponudu u suradnji s domaćim proizvođačima.

 

Progam otvorenja kao i svake godine začinila je Gradska limena glazba s Barbarom Dautović. Ove godine na dan službenog otvorenja upriličeni su novi sadržaji za posjetitelje našeg Grada. U Pučkom otvorenom učilištu “Matija Antun Relković” otvorene su dvije izložbe, etnografska “Život s vinogradom i vinom” i umjetnička “Vinorela” na kojoj su posjetitelji imali priliku pogledati slike naših novogradiških umjetnika na temu vina i vinograda tehnikom vinorela, ali i kušati vrhunska vina domaćih proizvođača Hoborke i Kovreta. U bivšoj Bauerovoj knjižari postavljena je izložba fotografija Novogradiščanina Mladena Božičkovićan nastala tijekom manifestacije Dana vizualne kulture na kninskoj tvrđavi. Kao skromnu zahvalu za podršku autorovog odlaska na navedenu manifestaciju, a tako i za kompletnu organizaciju izložbe, Mladen Božičković je Gradu Novoj Gradiški darovao primjerak foto-monografije. U gradskom parku svakako najzanimljiviji novi sadržaj je Crafting Fest. Riječ je o malom festivalu piva koji su pripremili domaći proizvođači piva među kojima nadaleko poznata obitelj Bošnjak u ulozi domaćina. Tijekom dana tradicionalno je u tijeku Sajam eno, gastro ponude i suvenira.

Novogradiško glazbeno ljeto posjetili su i čelnici dviju najvećih stranaka; predsjednik SDP-a Zoran Milanović s kandidatima Narodne koalicije za 5. Izbornu jedinicu, Zdravkom Ronkom, Davorom Vlaovićem, Predragom Matićem te gradonačenlnikom Nove Gradiške Vinkom Grgićem.

13988093_10210595732634600_6295296194456822593_o

Tu su bili i čelnici Hrvatske demokratske zajednice na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, nositeljem liste za 5. Izbornu jedinicu, Zdravkom Marićem te kandidatima s liste, akutalnim županom Danijelom Marušićem i saborskim zastupnikom Perom Ćosićem.

 

Priliku da se druže s građanima iskoristili su i čelnici HDSSB-a, Dragan Vulin i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, Ruža Tomašić.

Glazbeni dio večeri uz bogat zvuk tamburice upotpunili su Tamburaški sastav “Lengeri“, Tamburaški sastav „Tkanica“ iz Nove Gradiške te po 21. put Tamburaški sastav “Satir” iz Davora. Kruna večeri bio je nastup Slavonskih lola, tamburaškog sastava iz Đakova.

no images were found

 DSCN4854

Komentari
Prethodni članakTrojka s novogradiškog područja provaljivala u skladišta
Sljedeći članakIzložba “Svjedok boli” – Fotoklub F4 i strahote logora Stara Gradiška