U Cerniku se sutra, 19. listopada održava povijesno zabavna manifestacija „SREDNJOVJEKOVNI GRAD CERNIK“ kojom Cerničani žele i ove godine prikazati dugu povijest mjesta Cernika koji postoji 8 stoljeća i u kojima je često bio upravno i vojno središte šireg područja te dočarati kako je izgledao život u srednjem vijeku.

Program započinje sutra u 10.00 sati tradicionalnom „Izložbom jesenskih plodova“ na kojoj će se i ove godine predstaviti brojni OPG-ovi. Izložba se održava u sjećanje na Vjeku Hudolina, velikog entuzijasta, osnivača Facebook grupe “Sačuvajmo stare sorte” kao i jednog od pokretača istoimene manifestacije.

Od 12 sati slijedi otvorenje kampova viteza gdje će posjetitelji i ove godine moći obilaziti viteške kampove, razgledati oružje, oklop i druge predmete iz tog vremena, sudjelovati u radionici mačevanja, streljaštva, raznim viteškim igrama te doživjeti još puno zanimljivih sadržaja za sve generacije.

U goste dolaze Vitezovi Zelingradski, Rusag, Viteški red srebrnog zmaja Zagreb, Mak teatar, Ansambl Minstrel te Plesni studio Divertimmento.

U 18,00 sati početak je tradicionalne manifestacije “Dani cerničkog portugisca”. Posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda, uključujući i nadaleko poznate Cerničke ćuptete i mladi portugizac. U večernjim satima slijedi zabava uz TS Lengeri.

Komentari
Prethodni članakNaši učenici EETŠ-a županijski prvaci u šahu