Mažoretkinje Grada Nove Gradiške ponos su zajednice i simbol mladosti, discipline i timskog duha. Ova talentirana skupina djevojaka okuplja se s ciljem promoviranja mažoret plesa, koji kombinira plesne pokrete s vještinama korištenja štapova. Mažoretkinje se redovito natječu na regionalnim i državnim prvenstvima, gdje osvajaju brojne nagrade i priznanja. Njihova predanost i trud očituju se kroz svakodnevne treninge, gdje razvijaju ne samo plesne vještine, već i međusobno povjerenje i prijateljstvo. Uče se također i važnosti discipline, što im pomaže u osobnom razvoju.

Trenerica Maja Sesar istaknuta je figura u mažoret timu Grada Nove Gradiške. Svojim entuzijazmom i stručnošću inspirira djevojke da daju najbolje od sebe. Trenerica često organizira dodatne radionice kako bi unaprijedila vještine svojih mažoretkinja. Maja se također ističe svojom sposobnošću da stvori pozitivnu atmosferu tijekom treninga. Uvijek potiče djevojke da se međusobno podržavaju i razvijaju timski duh. Kao mentorica, ona ostavlja trajni utjecaj na život svojih plesačica, potičući ih da postanu ne samo bolje mažoretkinje, već i bolje osobe. Upravo iz tih razloga rezultati novogradiških mažoretkinja su respektabilni, a trenerica se zahvaljuje djevojkama na trudu i radu, roditeljima na suradnji i gradonačelniku Vinku Grgiću na dugogodišnjoj potpori koja je od prvog dana bila neupitna.

Na službenom prijemu u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinko Grgić ugostio je mažoretkinje te održao prigodni govor u kojem je mažoretkinjama čestitao prvenstveno na sjajnim rezultatima postignutim u Nizozemskoj na Europskom prvenstvu u mažoret plesu. Gradonačelnik Grgić je dodao kako su mažoretkinje promovirale ime grada Nove Gradiške ne samo u Nizozemskoj nego u cijeloj Europi te sebe i roditelje u najboljem svjetlu. Iako se uvjeti treniranja u Novoj Gradiški i Nizozemskoj ne mogu mjeriti po kvaliteti Grgić nije krio oduševljenje postignutim rezultatima nakon napornog treniranja koje se ne tako davno odvijalo i po haustorima.

Ovom prigodom gradonačelnik je darovao male ambasadorice cvijećem i slatkišima dok su mažoretkinje zajedno s trenericom gradu Nova Gradiška darovale impozantnu sliku njihovog rada. Dar je primio gradonačelnik Grgić i u ime grada obećao daljnju podršku novogradiškim mažoretkinjama.

Komentari
Prethodni članakVažno je znati reagirati: Održana vježba evakuacije i spašavanja u slučaju potresa za učenike Industrijsko-obrtničke i Elektrotehničke i ekonomske škole