Na ovogodišnjem međunarodnom natjecanju u ribolovu na šarana održanom u Bosni i Hercegovini Karlo Džebić, Danijel Džebić i Matije Jazvić osvojili su visoko treće mjesto. Natjecanju je pristupilo 14 ekipa, a lovilo se metodom s dna. Ista ekipa imala je i najveći ulov, šarana težine 20, 850 kg. 

Ribolov na šarana je popularna aktivnost koja privlači mnoge entuzijaste zbog svoje uzbudljivosti i izazova. Šaran, poznat po svojoj snazi i borbenosti, često se lovi u mirnim vodama poput jezera i rijeka. Za uspješan ribolov potrebno je odabrati pravu opremu, uključujući štapove, role i mamce. Najčešći mamci uključuju kukuruz, boile i tijesto, dok tehnike variraju od klasičnog ribolova s plovkom do metoda s dna. Ribolov na šarana nije samo sport; to je i prilika za uživanje u prirodi, opuštanje i druženje s prijateljima, stvarajući nezaboravne uspomene uz vodu.

Jekić jezera prirodni su dragulj smješten u prelijepoj, netaknutoj prirodi. Ova jezera nalaze se u planinskoj oblasti, okružena bujnim šumama i spektakularnim pejzažima, pružajući savršeno mjesto za odmor i rekreaciju u Bosni i Hercegovini. Jedna od najistaknutijih osobina Jekić jezera je njihova izvanredna bistrina vode, koja varira u nijansama plave i zelene boje, ovisno o dobu dana i godišnjem dobu. Ovo čini jezera idealnim mjestom za ribolov, plivanje ili jednostavno uživanje u mirnom ambijentu. Pored prirodnih ljepota, Jekić jezera su bogata raznolikim ekosustavima. Mnogi posjetitelji imaju priliku vidjeti razne vrste ptica i životinja koje nastanjuju ovo područje, kao i bogatu floru koja okružuje jezera. Planinarenje stazama koje vode do jezera pruža dodatnu avanturu, s mnoštvom vidikovaca s kojih se pruža spektakularan pogled na okolinu.

Komentari
Prethodni članakSanja Muller Zoričić: Električni automobil, skuter, romobil, meteorološka stanica, sve se to radi u našoj školi
Sljedeći članakUčenici IOŠ-a kreativni, inovativni, ekološki osviješteni