U prostoru Turističke zajednica Grada Nova Gradiška jučer je organiziran svečani prijem Aleksandre Berić iz Ljupine. Naime, na 24. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu u Benkovcu, Aleksandra je u jakoj konkurenciji od 16 natjecateljica osvojila ovu prestižnu titulu i tako sljedeću svečanost donijela u Brodsko-posavsku županiju, odnosno, Novu Gradišku.
Organizator natjecanja je Udruga “Hrvatske seoske žene”, a događaj je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Europske parlamentarke Sunčane Glavak, Ministarstva poljoprivrede, Zadarske županije i Grada Benkovca. Na izboru su prisustvovali brojni uzvanici, uključujući gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića, izaslanike Sabora i Vlade te druge ugledne goste.

Aleksandra je svojim predanim radom, ljubavlju prema selu i očuvanju tradicije oduševila žiri i publiku. U Benkovcu, okružena tamburašima, prijateljima, članovima KUU Cernik te ponosnom obitelji, Aleksandra je predstavila ono najljepše iz naše baštine.

Pripreme su, naglasila je, bile vrlo intenzivne jer ako želite predstaviti svoju županiju na najbolji način, morate se posvetiti svim detaljima – kaže. “Ovo natjecanje je velika čast i odgovornost. Kroz trud i rad svih nas, uspjeli smo predstaviti Brodsko-posavsku županiju u najboljem svjetlu. Bez podrške moje obitelji, prijatelja, tamburaša, KUU Cernik, Županije, Grada i Turističke zajednice, ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Svaki trenutak, svaki detalj priprema bio je vrijedan – jer ovo nije samo titula, ovo je prilika da očuvamo i predstavimo našu baštinu.” izjavila je Aleksandra, zahvaljujući se svima koji su je podržali.

Iako su natjecateljice, kako je rekla Aleksandra, morale odraditi niz zadataka i prije izbora, ništa manje zahtjevno nije bilo ni na samom događaju, gdje je, uz postavljanje i predstavljanje štanda, trebalo znati sve o tradiciji, kao i dijelovima nošnje, a završnica natjecanja značila je i izlazak na veliku binu i odgovaranje na pitanja žirija.

„Velika je čast. Kada vidite sve te prekrasne žene koje se toliko trude. Od hrane, domaćih proizvoda….sve te žene vrijedno rade i nose život na selu. Drago mi je da se sav taj trud ima gdje predstaviti. Ovo je zaista jedan prekrasan projekt. .“ – rekla je Berić.

Pohvalu i čestitku Aleksandri uputio je i zamjenik gradonačelnika grada Nova Gradiška Borislav Vidošić: „Želimo čestitati i Aleksandri i cijelom njezinom timu, obitelji. Mi smo ponosni i sretni jer će ovo natjecanje sljedeće godine doći u naš grad što ćemo svakako podržati. – kazao je Vidošić.

Čestitku je uputila i direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević naglasivši da je riječ o velikom uspjehu. „Ovaj izniman uspjeh nije samo osobno priznanje za Aleksandru, već i velika čast za cijeli naš grad i našu Županiju. Zahvaljujemo joj što je svojim predanim radom i nevjerojatnim trudom uspjela istaknuti vrijednosti koje nosimo u srcu, te što je naš grad predstavila na najljepši mogući način. Aleksandrina pobjeda motivacija je za sve nas da nastavimo raditi na promicanju i očuvanju kulturne baštine našega kraja, ali i još jedan način promocije našeg turizma.“

Čestitke Aleksandri!

Fotografije s manifestacije: Ajna Prstačić Vuković

 

 

Komentari
Prethodni članakNaši policajci branitelji opet PRVI
Sljedeći članakToše u srcu: Iz Nove Gradiške krenuo još jedan ultramaraton legendarnom pjevaču u čast