Županijsko učeničko natjecanje u šahu održava se svake godine s ciljem poticanja ljubavi prema ovoj drevnoj igri i razvijanja logičkog razmišljanja među mladim igračima. Natjecanje okuplja učenike iz različitih škola, koji se natječu u ekipnim kategorijama. Sudionici imaju priliku pokazati svoje vještine, strategije i sportski duh. Organizatori osiguravaju stručne suce i kvalitetne uvjete za igru. Uz natjecateljski duh, događaj potiče prijateljstvo i suradnju među mladima. Na kraju, najbolji igrači imaju priliku predstavljati svoju županiju na višim razinama natjecanja.

Na natjecanju učenika u šahu županije brodsko – posavske održanom u Klasičnoj gimnaziji u Slavonskom Brodu ekipa učenika Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška osvojila je prvo mjesto. U kategoriji mladići školu su zastupali Dominik Milinković, Dorian Medved, Dominik Kulušić, Petar Ruškan i Viktor Vuk. U kategoriji djevojke učenice su osvojile drugo mjesto, a predstavnice su bile Mia Čmelješević, Ela Čmelješević, Antea Topić i Erika Karakašić. Obje ekipe mentorirao je nastavnik Dinko Pavić.

Ekipa mladića nastupit će na predstojećem državnom natjecanju u Zagrebu! Sretno!

D.K.

Komentari
Prethodni članakProKnjižiMe by Mirela Relković: Tvoj ekran kojeg toliko voliš…
Sljedeći članakNe propustite: U Cerniku se sutra održava manifestacija “Srednjovjekovni grad Cernik” uz tradicionalnu “Izložbu jesenskih plodova” i Dane cerničkog portugisca