Momčad UHBDRP BPŽ osvojila 1. mjesto na 17. Memorijalnom malonogometnom turniru „Dragutin Kovačević“ u Kutini

U subotu, 12.10.2024.g. u Kutini je u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ – Podružnica Kutina održan 17. Memorijalni malonogometni turnir „Dragutin Kovačević“, koji se odigrava već dugi niz godina u spomen na poginulog zapovjednika Policijske postaje Kutina Dragutina Kovačevića, koji je poginuo 16. rujna 1991.g. u borbi sa pobunjenim Srbima i srbočetničkim paravojnim formacijama prilikom oslobađanja kasarne (vojarne) tzv. JNA pokraj Daruvara.

Prije početka turnira, ispred Policijske postaje Kutina, upaljeni su lampioni na spomeniku poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu, a potom je na mjesnom groblju položeno cvijeće na grob Dragutina Kovačevića

Na turniru su sudjelovale tri malonogometne momčadi, koje su se tijekom dana natjecale u nadasve fer i sportskom ozračju, bez ikakvih grubih prekršaja i startova. Po završetku natjecanja, plasman natjecateljskih momčadi bio je slijedeći:

1. mjesto – Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije
2. mjesto – Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ – Podružnica Kutina
3. mjesto – Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata „Petrokemija Kutina”

Titulu najboljeg igrača i strijelca turnira osvojio je Josip Rašić iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, kojoj je Nikola Stojanović u ime organizatora uručio i prijelazni pehar na čuvanje do slijedeće godine.

Uz mnogobrojne hrvatske branitelje i goste, na otvaranju turnira nazočili su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Kutine Damir Badanjak, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica Edim Muratović, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara ’91. Ivo Gjaić i predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske Marijan Smernić, kojem je pripala čast službeno otvoriti turnir i početak natjecanja.

D.K.

Komentari
Prethodni članakNazire li se kraj petogodišnje trakavice vezane za obnovu ove zgrade?
Sljedeći članakOdržan prijem za Aleksandru Berić, najuzorniju seosku ženu