Zajednica sportova grada Nova Gradiška pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora održala je Dan sporta. Događaj je okupio predstavnike sportskih klubova i udruga koje djeluju na području Grada, a s ciljem prezentacije i promocije bavljenja sportskim i rekreativnim aktivnostima..

Predstavili su se različiti sportski klubovi, od nogometnih, rukometnih, košarkaških, pa sve do atletskih i borilačkih. Svaki od njih prezentirao je svoje aktivnosti, uspjehe i mogućnosti za uključivanje novih članova, s posebnim naglaskom na rad s djecom i mladima.

Marko Ćosić, ispred Zajednice sportova grada Nova Gradiška izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom mladih i njihovim interesom za sport te pohvalio rad sportskih udruga u Gradu. „”Izuzetno je važno da mladi prepoznaju sport kao zdravu naviku i put prema boljem životu. U našem gradu djeluju 24 sportske udruge. Svi rade sjajan posao. Imamo bogatu sportsku scenu i potencijal za daljnji razvoj.“ – kaže Ćosić.

„Kroz ovakve manifestacije, sport postaje dostupan svima, a mladi dobivaju priliku da otkriju aktivnosti koje im najviše odgovaraju.“– dodaje. Naglasio je brojne benefite bavljenja sportom, ne samo za fizičko zdravlje, već i za mentalno, ali i razvoj socijalnih vještina. “Sport ne samo da gradi fizičku snagu i kondiciju, nego razvija karakter, disciplinu, odgovornost i timski duh. Također, kroz sport mladi uče važnost zajedništva, poštovanja pravila i suparnika te postavljanja i postizanja ciljeva,” dodao je. Istaknuo je da su ove vrijednosti izuzetno važne za osobni razvoj mladih te da im sport može pomoći da izgrade čvrstu osnovu za budući život.

Komentari
Prethodni članakUdruga Pozitiva obilježila Svjetski dan mentalnog zdravlja: U Cerniku održan “Mentalfest”
Sljedeći članakU svijetu apstrakcije: U Galeriji Duga u Novoj Gradiški otvorena je izložba slika Elke Vukojević