U Novoj Gradiški obilježen je Dječji tjedan u organizaciji Društva “Naša djeca” Nova Gradiška, koji je bio ispunjen brojnim aktivnostima i događanjima posvećenima najmlađima. Tijekom tjedna održan je niz susreta i radionica koje su poticale dječju maštu i omogućile im da kroz igru i učenje razvijaju različite vještine.

Dječji tjedan zaključen je tradicionalnom humanitarnom utrkom „Za tvoj korak, tisuću naših“ s ciljem prikupljanja sredstava za rad Udruge “Jak kao Jakov”. Utrka je okupila veliki broj sudionika, među kojima su bili djeca, roditelji i građani, koji su se pridružili ovom plemenitom cilju.

Dječji tjedan u Novoj Gradiški još jednom je pokazao koliko zajedništvo, volja i ljubav prema djeci mogu učiniti, stvarajući atmosferu radosti, solidarnosti i brige za one kojima je to najpotrebnije.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

„Djeca su nam i ove godine poručila mnogo toga, a njihova najveća želja je da da mi odrasli povedemo malo više brige o njima, poslušamo i razgovaramo s njima. Ono što želimo njima poručiti je da što duže ostanu djeca, da budu strpljivi i nose se sa svim obvezama. Da budu sretni, empatični i šire dobrotu i ljubav.  “–  rekla je predsjednica DND-a Nova Gradiška Verica Lukačević.

Jučer je u Gradskom parku održan i Satjin Piknik koji je okupio velik broj djece, a u sklopu Piknika prikupljale su se donacije za rad organizacije Crveni nosovi. DND-u Nova Gradiška i Satjinom Pikniku jučer su se pridružili Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja, Rođendaonica Nova Gradiška, HGSS Stanica Slavonski Brod, Tinker Labs, Plesni Studio Marine Mihelčić i Rukometni klub Nova Gradiška.

„Iznimno nam je drago što smo ove godine uspjeli održati 3. satjin piknik po redu. Trebao se održati u rujnu, ali zbog lošeg vremena to nismo uspjeli. Svi su ovdje volonterski, svi žele sudjelovati što nam je posebno drago. Ponosni smo biti dio ovog predivnog događaja.“ – kazala je Sara Šefer.

Komentari
Prethodni članakU svijetu apstrakcije: U Galeriji Duga u Novoj Gradiški otvorena je izložba slika Elke Vukojević
Sljedeći članakDelegacije Kruševa i Nove Gradiške odale počast glazbenoj ikoni Toši Proeskom