Atletski klub Nova Gradiška nedavno je pokrenuo zanimljiv i vrijedan projekt – Školu trčanja. Ovaj sportski program namijenjen je kako potpunim početnicima, tako i onima koji žele unaprijediti svoje vještine trčanja ili jednostavno povećati svoju razinu fizičke aktivnosti. Osnovni cilj škole trčanja je potaknuti što veći broj ljudi na aktivan način života te ih educirati o ispravnim tehnikama trčanja.

“Kako smo dobili novu atletsku stazu, odlučili smo pokrenuti školu trčanja namijenjenu svima od 18 do 60 godina iako nam se mogu pridružiti i oni nešto mlađi uz suglasnost i prisustvo roditelja. Program škole trčanja pruža polaznicima stručno vođenje kroz sve faze treninga, od osnovnih priprema, zagrijavanja, preko pravilnog disanja, do tehnike koraka.” – kaže Sandra Ivanović, trenerica u Atletskom klubu Nova Gradiška.

Trčanje, kao jedna od najpristupačnijih tjelesnih aktivnosti, pozitivno utječe na zdravlje srca i krvnih žila, povećava izdržljivost i jača mišiće, a ujedno smanjuje stres i poboljšava opće raspoloženje.

Za provedbu programa zaduženi su iskusni treneri Luka Kumić, Katarina Čurčić i Sandra Ivanović s bogatim sportskim iskustvom, koji će se truditi prilagoditi program svakom pojedincu. Cilj je osigurati da svi polaznici, bez obzira na početnu kondiciju, kroz kontinuiranu i pravilnu obuku postignu svoje ciljeve.

“Kreće se postepeno. Svaki trening ima svoj uvodni dio, zagrijavanje, rad na fleksibilnosti. Prvih nekoliko mjeseci učit će ispravna tehnika trčanja kako bi se spriječile ozljede. Za sada imamo 15 polaznika, a mogu nam se novi članovi još uvijek pridružiti.” – poziva trenerica.

Škola trčanja, napominju iz Atletskog kluba Nova Gradiška, nije samo trening – to je i prilika za stvaranje novih prijateljstava i jačanje zajednice.

Treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom u 20:00 h na Gradskom stadionu. Cijena članarine je 25 eura mjesečno.

Više informacija moguće je dobiti na broj 098 315 213 ili e-mail [email protected].

 

Komentari
Prethodni članakŽupan Marušić moderirao političku debatu o proširenju EU
Sljedeći članak“Trenkovci” uspješni na Trećem festivalu hrvatske pučke drame u Murskom Središću