Povodom Dječjeg tjedna, jučer je u Gradskoj vijećnici održano Dječje gradsko vijeće na kojem su mali vijećnici prikazali rad svoga vijeća, te izložili svoje želje, pohvale, kritike i prijedloge gradu.

Prije svega, pozdravne riječi svim prisutnima uputila je Verica Lukačević predsjednica Društva „Naša djeca” Nova Gradiška.

-“Danas nam je jako važan dan, participacije djece s odraslima. Već niz godina gradonačelniku uputimo svoje želje. Mogu ponosno reći da mi uistinu živimo u gradu koji je Grad prijatelj djece. Hvala gradonačelniku i njegovim suradnicima jer puno toga što su djeca predložila posljednjih godina je i ostvareno. Mislim da zaista imate okruženje za bezbrižno i lijepo odrastanje.”

Osim želja i zahtjeva, djeca su najviše istakla važnost obitelj, te su poželjela više poštovanja, više provedenog vremena s roditeljima, ali i da nema ružnih riječi i svađa.

Gradonačelnik grada Vinko Grgić u početku sjednice osvrnuo se na prošlogodišnje vijeće, te naglasio kako su djeca gradu najvažnija.

-“Svake godine na istom mjestu se vidimo ovdje, ovo je naša Gradska vijećnica koja je prostor gdje se donose najveće odluke vezane za grad. Ovdje donose odluke što ćemo napraviti, koje igralište, koju cestu ćemo asfaltirati, hoćemo li raditi nekakve stvari koje su vezane za vas, tako da mogu vam reći da ste ovdje na pravom mjestu. Ono što nam je najvažnije su vaše želje, vaša razmišljanja i ono što vi želite i mi na bazi vaših ideja prezentiramo to na Gradskom vijeću i nadamo se će usvojiti. Vaša inspiracija je velika, naše mogućnosti ograničene, ali ipak svake godine pokušavamo osigurati što više sredstava da možemo nešto napraviti za vas. S ovog mjesta su potekle ideje i o uređenju parka i centra grada, izgradnji gradskih bazena, a čiju su izgradnju vaši vršnjaci zahtijevali prije nekoliko godina. Zato s nestrpljenjem čekam da čujem vaše ovogodišnje ideje i prijedloge, a na nama je da ih što više realiziramo.” – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Zrelim nastupom pred svojim vršnjacima, ali i svojim učiteljima, voditeljima, te članovima Gradskoga vijeća članovi Dječjeg foruma i vijeća iznijeli su svoje prijedloge što poboljšati u gradu.

Tako su djeca izrazila potrebu za  još dječjih igrališta i biciklističkih staza, sportsku dvoranu za sve sportove, zatvoreni bazen i karting stazu. Također žele zatvoreni prostor za igranje tenisa zimi, klizalište u zatvorenom, stazu za rolanje, centar za mlade i sigurnost,  igraonicu i prostor za okupljanja, asfaltiranje rubnih gradskih ulica, te azil za životinje.

Odgovor gradonačelnika Vinka Grgića na sve želje i prijedloge djece, poslušajte ispod.

Komentari
Prethodni članakBolnica Sveti Rafael: Sportskim igrama i druženjem obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja
Sljedeći članakPrijeti kolaps zdravstvenog sustava ako ne dođe do pomirenja