Pod motom “Ljubav djeci prije svega” u Novoj Gradiški jučer je počeo najljepši tjedan u godini, “Dječji tjedan”. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Kako ističe predsjednica novogradiškog Društva Naša djeca Verica Lukačević, i ovogodišnji se Dječji tjedan u našem gradu provodi pod motom “Ljubav djeci prije svega”, a predvidjeli su niz aktivnosti s djecom i za djecu:

– Već tradicionalno, našu manitestaciju počinjemo javnim skupom djece u Gradskom parku. Nastupaju djeca Dječjeg vrtića Nova Gradiška i novogradiških osnovnih škola te Plesni studio Marine Mihelčić. Uz glazbeno scenski program, djeca će pročitati i svoje poruke upućene nama odraslima. Najveći dio njih odnosi se na to da mi odrasli povedemo malo više brige o njima, poslušamo ih i razgovaramo s njima. Danas će se članovi Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća susresti s gradonačelnikom i iznijeti mu svoje želje i planove, pohvale, ali i konstruktivne kritike.

U srijedu, 9. listopada organiziramo interaktivnu kazališnu predstavu pod nazivom “U društvu sa srećom”. Četvrtak i petak “rezervirani” su za bajkaonice za djecu predškolskog uzrasta te radionice zdrave prehrane. Sve će završiti u subotu, 12. listopada donacijskom utrkom “Za tvoj korak tisuću naših” koja će početi u 11,00 sati na središnjem gradskom trgu, a tada ćemo održati i još jedno lijepo druženje pod nazivom “Satjin piknik”. Sredstva prikupljena na donacijskoj utrci namijenjena su radu udruge “Jak kao Jakov”. Pozivam svu djecu i roditelje da ponesu dekice i malo dobre volje kako bi se zajedno družili što i je cilj Dječjeg tjedna i svih aktivnosti – kaže Verica Lukačević.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakProšli tjedan 22 prometne nesreće i 417 prometnih prekršaja
Sljedeći članakOdržana konferencija „NEXTGEN Poduzetništvo: sinergijskim djelovanjem do uspjeha“