Spriječena dva slučaja krijumčarenja

Na području Policijske uprave brodsko-posavske dana 5. i 6. listopada, uhićene su dvije osobe zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona.

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška zaustavili su vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Turske, a u kojemu su se nalazile osobe za koje je postojala sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku. 

U drugom slučaju policijski službenici PU brodsko-posavske zaustavili su osobno vozilo bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je  upravljao 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a u kojemu su zatečene osobe za koje je utvrđeno da su na nezakonit način ušle na teritorij Republike Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dvojica osumnjičenih iz koristoljublja primili u automobile strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta.

Protiv oba vozača podnesene su kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje,  kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim  državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.

 Zbog narušavanja javnog reda i mira kažnjen s 1600 eura

Policijski službenici su dana 4. listopada oko 13 sati, zaprimili dojavu da na ulici u Novoj Gradiški 53-godišnjak (pod vidnim utjecajem alkohola) narušava javni red i mir vikom i galamom, te je ometao tok prometa na kolniku. Dolaskom policijskih službenika isti je vrijeđao policajce, te je odbio alkotest. Navedeni 53-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije Policijske postaje Nova Gradiška.

Policijski službenici su (dana 5. listopada) 53-godišnjaka uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 13 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira priveli i predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški gdje je proveden žurni prekršajni postupak, a kojom prilikom je isti proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 1600 eura.

Komentari
Prethodni članakHPD Tomislav poziva: Postanite član Škole tambure